Classic kesti, TPS murskasi ja SaiPa näytti loppukirin mallia

Kärkijoukkueet olivat tänään vahvoja, kun Classic löi kotonaan SSRA:n 5-3 ja TPS jumbo Welhot vieraissa 16-2. SaiPa kipusi EräViikinkien ohi kolmoseksi noustuaan Kooveen vieraana kolmannessa erässä kolmen maalin tappioasemasta 5-4-voittoon.

Classic karkasi pelin puolivälin jälkeen Natalia Pitkäkankaan maalilla jo 4–1-johtoon, mutta Rankat Ankat teki iltapäivästä vielä jännittävän. Sanni Uimarihuhta kavensi erän viimeisellä minuutilla, ja kolmannen alussa Riina Baer iski ylivoimalla eron enää yhteen. Kotijoukkueen paine helpotti kuusi minuuttia ennen loppua, kun Janina Rinne levitti pieneen kulmaan oikealle ja Elli Kylmäluoman nopea laukaus livahti Aino-Kaisa Lyttisen ja etutolpan välistä maalin puolelle. Kylmäluoma teki ottelussa kaksi maalia ja Kristiina Kauppila syötti yhtä monta.

Sarjan viimeisen ja hallitsevan mestarin mittelö Kuopiossa pysyi kaksi erää jopa yllättävän tasaisena TPS:n johtaessa toisella tauolla vasta 4-1. Päätösjaksolla ropisi sitten senkin edestä turkulaisten latoessa Welhojen verkkoon 20 minuutissa peräti 12 palloa. Milla Nordlund kohenteli henkilökohtaista pistepussiaan saldolla 3+5, Olivia Pietilälle merkittiin 4+2 ja Eerika Koskelle 3+3.

Tampereella näytti kahdeksantena oleva Koovee olevan vielä päätöserässä matkalla yllätykseen, kun Senni Hietanen laukoi kierrosta tilanteeksi 3-1 ja Mia Vallenius heti seuraavassa vaihdossa jo 4-1. Viimeisellä kympillä SaiPa käänsi kuitenkin ottelun edukseen iskemällä neljä maalia alle neljässä minuutissa. Ensimmäisen kavennuksen ohjasi Henna Piironen, sitten lurahti Veera Lokan kaukolaukaus maalivahti Iita Viitasen käsistä verkkoon ja vielä sai Elsa Holopainen tilaa iskeä keskeltä sektoria pelin tasoihin. Voittomaalin nosti luukulta Miisa Turusen tarjoilusta Aino Partinen, kun puolustajan vartiointi jäi kohtalokkaalla hetkellä näennäiseksi.

Sunnuntain neljäs voittaja oli FBC Loisto, joka kaatoi vieraissa O2-Jyväskylän 9-2. Ensi erään tuotti Loiston hallinta vasta 2–1-johdon, mutta toisessa Emma Vähäkangas ja Milla Granlund kasvattivat eron kolmeen. Hanat aukesivat sitten lopullisesti päätöserässä, jonka turkulaiset veivät 5-1.Emma Vähäkangas urakoi tehot 3+1 ja Milla Granlund laukoi voittajien maaleista kaksi.

Sarja jatkuu maanantaina otteluilla EräViikingit – PSS ja SB-Pro – ÅIF.

Kuva: Anssi Koskinen