Uutiset

Ottelun Happee - Westend Indians pelirangaistuksesta ei lisäseuraamuksia

Pääsarjojen kurinpitodelegaatio ei määrännyt Happeen Niko Laitille lisärangaistuksia tilanteesta, josta hänelle oli tuomittu pelirangaistus F-liigan lauantain ottelussa Happee – Westend Indians.

Kurinpitodelegaatio tiivistää päätöksen perustelut seuraavasti:

Tilanteessa Happeen Niko Laiti (#71) ottaa hänelle hyökkäysalueelle syötetyn pystysyötön haltuunsa ja pyrkii tämän jälkeen harhauttamaan häntä paineistamaan tulevaa Indiansin Jani Rauhalaa (#91). Rauhala saa tökättyä pallon kesken harhautuksen Laitin mailan lavasta pois, jolloin pallo siirtyy kohti Indiansin puolustusalueen kulmaa. Rauhala pyrkii saman tien jatkamaan omaa liikettään pallon perään. Laiti pysäyttää liikkeensä ja kääntyy Rauhalan kanssa samaan suuntaan. Kääntyessään Laiti on hieman huonossa tasapainossa ja potkaisee toisella jalallaan kampaten samalla Rauhalan. Rauhala kaatuu tämän kontaktin seurauksena maahan.

Kurinpitodelegaation näkemyksen mukaan Laitin kyseisessä tilanteessa tekemä potkuliike on ylimääräinen ja tarpeeton liike, joka osuu kurinpitodelegaation mielestä Rauhalaa jalkaan/jalkoihin. Ottelussa Laitille tuomittiin videotarkistuksen jälkeen pelirangaistus. Kurinpitodelegaatio katsoo, että vaikka Laiti pelaa kyseisessä tilanteessa tuomittavalla tavalla niin kyseessä ei ole kuitenkaan sellainen pääsarjamääräysten 53 §:n kohdassa 3 määritelty vaarallinen ja väkivaltainen pelaaminen, josta tulisi määrätä lisää rangaistuksia jo ottelussa annetun pelirangaistuksen lisäksi.

Kurinpitodelegaatio ei määrää Laitille tilanteesta rangaistusta.

F-liigan kurinpitopäätöksiin

Katso video tilanteesta: