Kahdensadan maalin Ville Lastikka liikaa Happeelle

Ville Lastikka iski hattutempun ja sai samalla urallaan täyteen 200 runkosarjamaalia, kun Classic löi tiistain ainoassa ottelussa kotonaan Happeen 8-5. Voitto nosti Classicin jälleen F-liigan kärkipaikalle.

Classic johti peliä 2-0, 3-1 ja toisessa erässä 4-2, mutta Happee puristi rinnalle Matti Minkkisen ylivoimaosumalla ja Kaapo Siekkisen maalilla. Kolmannessa erässä Classic kuitenkin karkasi. Ville Lastikka pommitti ylivoimalla tutulta alimman miehen paikaltaan illan toisensa ja uransa 200. runkosarjamaalin, ja kohta Otto Kilpi ohjasi takatolpalta tilanteeksi jo 6-4. Ville Lastikan hattutemppu täydentyi 7-4-maalilla, jonka jälkeen Happeen tiukka prässi poiki vielä toiveita herättäneen Kaapo Siekkisen kavennuksen. Minuuttia myöhemmin nähtiin kuitenkin niitti, kun Eemeli Akola vapautti Oskari Heikkilän karkuun ja tämä kiersi Jonne Junkkarisen ahdisteluista huolimatta maalivahti Pietari Jääskeläisen.

Kaikkiaan Ville Lastikan illan lukemat olivat 3+1. Happeen tehomies oli Markus Salmi, joka laukoi keskisuomalaisten viidestä maalista yhden ja syötti kaksi. Happee jatkaa kahdeksannella sijalla.

Perjantaina ovat vuorossa ottelut Nurmon Jymy – Classic, Oilers – Nokian KrP ja FBC Turku – LASB.

Kuva: Anssi Koskinen