Uutiset

FBC Turun Aaro Ollikaiselle yhden ottelun pelikielto

Pääsarjojen kurinpitodelegaatio on määrännyt FBC Turun Aaro Ollikaiselle yhden ottelun pelikiellon kontaktista EräViikinkien Matej Penickaan joukkueiden välisessä F-liigan ottelussa maanantaina.

Kurinpitodelegaatio tiivistää päätöksen perustelut seuraavasti:

Tilanteessa FBC Turun pelaaja #27 Gustavs Griezitis kuljettaa palloa hyökkäyssuuntaan. EräViikinkien #41 Matej Penicka lähtee muutaman askeleen jäljessä seuraamaan Griezitisia. Penickan katse on palloa kuljettavassa pelaajassa (Griezitis) ja hänellä selkeästi pyrkimys päästä iholle hidastamaan hyökkäystä. Samaan aikaan FBC Turun pelaaja #8 Aaro Ollikainen hakeutuu omalla liikkeellään pysäyttämään Penickan paineistuksen. Ollikainen vilkaisee lähestyvää Penickaa ja siirtyy hänen juoksulinjalleen. Ollikainen kääntää kylkensä kohti Penickaa ja tekee töytäisemällä vastaliikkeen pysäyttäen Penickan vauhdin kuin seinään. Penicka kaatuu vauhdilla kentän pintaan.

Kontaktista tekee erityisen tuomittavan ja vaarallisen sen kohdistuminen täysin pallottomaan pelaajaan ja kontaktin kovuus. Kurinpitodelegaatio katsoo, että Ollikainen hakeutuu tietoisesti taklaamaan tilanteessa pallotonta pelaajaa. Penickan katse on pelkästään palloa kuljettavassa pelaajassa, eikä hänellä näin ollen ole mahdollisuuksia varautua kontaktiin. Ollikainen ei tilanteessa yritä pelata palloa, vaan pysäyttää pallottoman Penickan vaarallisella tavalla. Kurinpitodelegaatio katsoo, että Ollikaisen olkapää osuu pääasiallisesti Penickaa olkapään/rintakehän alueelle ja Ollikaisen lonkka Penickan keskivartaloon.

Tälle kuluvalle kaudelle on annettu linjauksia fyysisestä pelistä pääsarjoissa. (https://salibandy.fi/uploads/2023/10/3aed6fa2-paasar-jat_kooste_fyysinen-peli_linjaukset_kausi-23-24.pdf) Näihin annettuihin linjauksiin myös kurinpitodelegaatio pohjaa nyt käsiteltävänä olevan tapauksen päätöksensä. Kurinpitodelegaatio katsoo, että annettujen linjausten mukaan Ollikainen syyllistyy tilanteessa pääsarjamääräysten 53 §:n kohdassa 3 määriteltyyn vaaralliseen ja väkivaltaiseen pelaamiseen, josta voidaan määrätä rangaistus.

Kurinpitodelegaatio määrää Ollikaiselle tilanteesta yhden ottelun pelikiellon.

F-liigan kurinpitopäätöksiin

Katso video tilanteesta: