Koovee katkaisi tappioputkensa ja ÅIF:n voittokulun

ÅIF:n kolmen ottelun voittoputki katkesi tänään Tampereella, kun viisi edellistä peliään hävinnyt Koovee piti kaikki kolme sarjapistettä 6–3-voitollaan. Sipoolaiset olivat ehtineet kaataa sarjan kärkipään EräViikingit ja Classicin sekä alapuolellaan viruvan SB-Pron.

Vielä pelin puolivälissä pallon puolustajalta kaapannut Aada Heikkinen laukoi ÅIF:n 3–2-johtoon, mutta Elisa Virtanen tasoitti minuuttia ennen toista taukoa, ja päätösjaksolla osui maaliin enää Koovee. Senni Hietasen siivestä pommittama johtomaali ja Darsa Zanen vastapallosta yläkulmaan sijoittama 5–3-osuma syntyivät vain 25 sekunnin välein, ja loppunumerot ohjasi sekuntia ennen loppusummeria tyhjiin Ellinoora Huotari.

Kärkijoukkueet kasvattivat kaikki pistetilejään, kun TPS kaatoi vieraissa SSRA:n 8-2, EräViikingit samoin vieraissa sarjajumbo Welhot 11-3 ja Classic kotonaan PSS:n 6-3.

TPS karkasi Oulussa toisen erän aluksi jo 3–0-johtoon, mutta Milla Ylitalon ja Nanni Niemelän hyökkäys kahdella nollaa vastaan sekä Riina Baerin kaukolaukaus ylivoimalla nostivat Rankat Ankat maalin päähän. TPS kuitenkin karkasi uudelleen jo ennen toista taukoa, kun ensin osui Sofia Leino, sitten keskeltä sektoria Eerika Koski ja vielä Milla Nordlundin tarjoilemasta vastapallosta Noora Rantanen. Leino sekä Meri-Helmi Höynälä kirjauttivat tänään tehot 2+2 ja Eerika Koski 2+1.

Kuopiossa johti EräViikingit vielä toisessa erässä vain 1-0 Viola Värränkiven ensimmäisellä uudessa joukkueessaan laukomalla maalilla. Sitten alkoi kotijoukkueen puolustuksesta löytyä aukkoja, ja Manta Likki, Matilda Rytkönen, Elina Niemi ja Elisa Vilhunen nakuttivat eron jo viiteen ennen kuin Silva Jääskeläinen neuloi kotijoukkueelle komeasti ensimmäisen. Ottelun viimeisellä kympillä Welhot koetti rohkeasti ilman maalivahtia, mutta riskipeli tuotti vain Ella Variksen kuudella neljää vastaan laukoman kavennuksen sekä vieraiden Matilda Rytkösen ja Manta Likin osumat tyhjiin. Pelintekijä Taru Nordman taituroi tänään esityön peräti viiteen EräViikinkien maaliin, Manta Likki ja Matilda Rytkönen iskivät hattutemput.

Classic karkasi avauserässä jo 3–0-johtoon, mutta PSS kiri toisessa erässä Ella Sundströmin ja Emma Parran komeilla laukauksilla maalin päähän. Classicin toinen maali oli syntynyt PSS:n rakentelun palaessa pahasti pohjaan omassa päässä, ja niin kävi sekä Natalia Pitkäkankaan 4–2-osumassa että kolmannessa erässä Kiia Kokon 5–2-maalissa. Kotijoukkueen kuudennen iski kulmavapaalyönnissä merkkaajilta keskelle sektoria karannut ja tänään tehot 1+2 koonnut Suvi Hämäläinen. Veera Vileniuksen illan saldo oli 2+1.

FBC Loisto otti jo neljännen perättäisen voittonsa kaataessaan kotonaan SaiPan 9-5. Vielä pelin puolivälissä taisteltiin tilanteessa 4-3, mutta sitten Loisto karkasi iskemällä kuudessa minuutissa neljä maalia. Ensin osui ylivoimalla Noora Isomäki Ulla Valtolan poikkipassista, sitten Tuulia Lahti keskeltä sektoria päivän toisensa, seuraavaksi takatolpalta Laura Pakarinen ja vielä Emma Vähäkangas sijoituksella takakulmaan. Kolmannessa erässä Olivia Honkonen laukoi tilanteeksi jo 9-3 ennen kuin tänään neljä ylivoimamaalia pohjustanut Miisa Turunen alusti niistä kaksi: ensin Elina Suutari osui kuudella viittä ja sitten viidellä neljää vastaan. Kotijoukkueen sarakkeeseen työsti Tuulia Lahti saldon 2+1 ja Noora Isomäki 1+2.

Laura Hietamäki teki tehot 2+1 ja Mirja Hietamäki syötti kolme maalia, kun edellisistä seitsemästä ottelustaan kuusi hävinnyt SB-Pro kohenteli itseluottamustaan kaatamalla kotonaan O2-Jyväskylän komeasti 10-2. Ottelun ensimmäiset kaksi maalia teki vierasjoukkue, mutta Michaela Mechlova kavensi avauserän lopulla, ja toisessa Pro käänsi pelin edukseen mättämällä viisi maalia. SB-Pro nousi voitollaan ohi O2-Jyväskylän sijalle 10.

Sarja jatkuu ensi perjantaina otteluilla EräViikingit–SB-Pro ja Turun derbyllä TPS–FBC Loisto.