Uutiset

Miikka Pentikäiselle yhden ottelun pelikielto

Pääsarjojen kurinpitodelegaatio on määrännyt LASBin Miikka Pentikäiselle yhden ottelun pelikiellon vastustajaan kohdistuneesta vaarallisesta kontaktista F-liigan ottelussa FBC Turku–LASB 3.11.

Kurinpitodelegaatio tiivistää päätöksen perustelut seuraavasti:

Tilanteessa FBC Turun Tiltins katkaisee pystysyötön ja lähtee pallon perään laitaa pitkin. Tiltins ehtii ensimmäisenä palloon pelaten sen yhdellä kosketuksella joukkuekaverilleen ohi vastaan tulevan LASB:n Pentikäisen. Vastaantuleva Pentikäinen huitaisee mailallaan ohi pallosta ja alkaa jarruttaa kääntyäkseen pallon perään. Samalla hänen oikea jalkansa osuu kovassa vauhdissa olevan Tiltinsin vasempaan jalkaan ja Tiltins kaatuu vauhdilla kaukalon laidan päälle. Erotuomarit antavat tilanteesta Pentikäiselle pelirangaistuksen väkivaltaisesta fyysisestä pelaamisesta.

Tilanteessa Tiltins juoksee suoraan palloa kohti ja pyrkii syöttönsä jälkeen jatkamaan juoksuaan Pentikäisen ja laidan välistä. Kurinpitodelegaatio katsoo, että Tiltinsin liike on täysin pelinomainen ja ennakoitavissa oleva liike.

Kurinpitodelegaatio katsoo, että Pentikäisellä on esteetön näkymä tilanteeseen. Pentikäinen pyrkii mailallaan pelaamaan palloa, mutta johtuen hänen vauhdistaan ja jarrutusliikkeestä johtuvasta jalkojen liikkeestä hänen jalkansa osuvat Tiltinsin jalkoihin. Kurinpitodelegaatio katsoo, että vaikka Pentikäisen tarkoituksena ei olisikaan kampata/taklata Tiltinsiä, on hänen pitänyt ymmärtää, että rynnätessään tällä tavalla Tiltinsiä kohti, on kontaktia vaikea välttää.

Kurinpitodelegaatio katsoo rangaistuksen arvioinnissa lieventävänä seikkana sen, että Pentikäinen yrittää pelata tilanteessa palloa. Kurinpitodelegaatio katsoo ankaroittavana seikkana sen, että Pentikäinen ryntää tilanteeseen siten, että hän ei pysty väistämään Tiltinsiä. Kurinpitodelegaatio pitää ankaroittavana seikkana erityisesti sitä, että Pentikäisen kontakti tapahtuu aivan laidan vieressä ja kontaktin seurauksena Tiltins kaatuu vaarallisesti laidan päälle.

Kurinpitodelegaatio määrää Pentikäiselle yhden ottelun pelikiellon.

F-liigan kurinpitopäätöksiin

Katso video tilanteesta: