FBC Loisto järjesti derbysensaation: Mestari TPS:lle kauden toinen tappio

F-liigan naisten sarjassa saatiin perjantaina derbysensaatio, kun FBC Loisto löi koko viime kauden pelkkiä voittoja harjanneen mestari TPS:n 4-3. Tälle kaudelle tappio oli Palloseuran toinen.

Viime kautta muistelleena oli jo Loiston Olivia Honkosen maalilla viemä avauserä pieni yllätys, mutta sitten tuttu järjestys tuntuikin palautuvan. Laura Rantanen tasoitti heti toisen erän aluksi, ja kolmannen alussa TPS karkasi jo 3–1-johtoon Milla Nordlundin ja Eerika Kosken osumilla. Päätösjakson puolivälissä nähtiin kuitenkin mestarien oman pään virheiden avittama haastajan voimajakso. Emma Vähäkangas kiitti harhasyötöstä kavennuksella, Laura Pakarinen tasoitti hukatusta pallosta vain 18 sekuntia myöhemmin, ja kuusi ja puoli minuuttia ennen täyttä aikaa Tuulia Lahti runnoi maalin edestä kolmen vastustajan keskeltä rystyltä Loiston voittomaaliksi jääneen 4–3-osuman. Loisto nousi voitollaan sarjassa neljänneksi viiden pisteen päähän SaiPasta.

Perjantain toinen ottelu pelattiin Helsingissä, jossa EräViikingit nousi ottelun vähemmän pelanneen TPS:n kanssa tasapisteisiin kaatamalla SB-Pron 5-3. Perinteikkään Mosahallin illan avausmaalin osui vieraille Laura Hietamäki, ja kymmenen sekuntia ennen ensimmäistä taukoa Mirja Hietamäki iski vielä Pron 2–2-tasoituksen. Toisessa erässä tuli sitten eroa, kun ensin vasenta laitaa noussut Manta Likki kiskaisi mukinkorkuisella laukauksella takatolpan tyveen uuden kotijohdon ja erän lopulla Taru Nordman sijoitti melkein samoilta sijoilta melkoisen ohjuksen aivan takayläkulmaan. Pelin loput maalit nähtiin vasta sen viimeisellä minuutilla, kun ensin Aino Tuokkola herätteli Pron toiveita kuudella viittä vastaan mutta heti perään Matilda Rytkönen naulasi kääntölaukauksella loppunumerot.

Lauantaina pelataan ottelut SaiPa–SSRA ja PSS–ÅIF.

Kuva: Ainesmedia