Uutiset

FBC Turun Gustavs Griezitisille ei lisärangaistuksia

Pääsarjojen kurinpitodelegaatio ei määrännyt FBC Turun Gustavs Griezitisille lisärangaistuksia tilanteesta, josta hänelle oli tuomittu pelirangaistus F-liigan ottelussa FBC Turku–Nurmon Jymy.

Kurinpitodelegaatio tiivistää päätöksen perustelut seuraavasti:

Tilanteessa Jymyn Hankkio saa omalta puolustajaltaan syötön aivan laidan viereen. Samalla kun Hankkio on saamassa syötön itselleen, tulee FBC Turun Griezitis karvaamaan palloa häneltä. Hankkio nostaa pallon Griezitisin mailan yli ja lähtee pallon perään. Pallon mentyä Griezitiksen ohi syntyy kontakti Hankkioon.

Griezitis näyttää yrittävän pelata olkapäällä joko ilmaan noussutta palloa tai Hankkiota. Tässä kohtaa hänen kyynärpäänsä nousee korkealle ilmaan. Griezitiksen kyynärpää osuu Hankkion omaan mailaan, joka kimpoaa hänen päähänsä. Tämä käy selkeästi ilmi delegaatiolle toimitetusta materiaalista ja juuri päätykameran videosta tehdystä suurennoksesta. Myös molemmat joukkueet mainitsevat lausunnoissaan tapahtuman kulun menneen näin.

Kurinpitodelegaatio katsoo, että FBC Turun Griezitiksen toiminta tilanteessa ei ole sellaista, että siitä tulisi määrätä pääsarjojen sarjamääräysten 53–54 §:n perusteella lisärangaistus.

Kurinpitodelegaatio ei määrää Griezitikselle tilanteesta lisärangaistusta.

F-liigan kurinpitopäätöksiin

Katso video tilanteesta: