Jumbojoukkue jyräsi sarjakakkosen – tšekkivahvistukset johtivat EräViikingit voittoon

Jumbo EräViikingit tarjoili F-liigan kuukauden yllätyksen hakemalla sarjakakkonen Classicista 9–5-vierasvoiton. Keskiviikon toisessa ottelussa Happee nousi kotonaan kolmen maalin takamatkalta 10–5-voittoon SPV:stä.

EräViikingit kuittasi avauserässä Classicin maalin johdon ja käväisi toisessa itse 2–1-johdossa, mutta päätösjaksolle lähdettiin tasalukemista 2-2. Odotusarvo oli, että Classic menee vähitellen menojaan, ja vielä runsaat 11 minuuttia ennen täyttä aikaa peli oli 3-3, mutta sitten alkoi tapahtua kummia. Viidessä ja puolessa minuutissa Classic-laina Vilho Helin pommitti vieraille kaukaa illan toisen maalinsa, Simon Stransky nosti luukulta eron kahteen, laidasta noussut Daniel Tenhonen sujautti 6-3 ja vielä Simon Stransky yläkulmaan jo neljän maalin vierasjohdon. Adam Hemerkan ohjaus ilman maalivahtia ei trendiä enää kääntänyt, ja Simon Stransky sekä Juuso Möttönen komistelivat vielä lukemia tyhjiin ennen Classicin lohtukavennusta. EräViikinkien tšekkivahvistukset olivat isossa roolissa, sillä Simon Stransky merkkautti tehot 3+2 ja Matej Penicka 1+3. Tšekkivahti Lukas Krizille kirjattiin 25 torjuntaa. Teemaan sopivasti oli kaksikon maanmies Adam Hemerka Classicin tehokkain saldolla 1+2.

Happeen ilta näytti pitkään synkältä, kun SPV vei avauserän 4-2, ykkösketjun keskellä aloittaneen Kaapo Siekkisen peli päättyi polvivammaan ja toisen erän puolivälissä Didrik Lillas siirsi komean kuvion päätteeksi SPV:n jo 5–2-johtoon. Loppuilta oli kuitenkin hirvilauman. Matti Minkkinen oivalsi Markus Siproselle kavennuspaikan, Niko Laiti kiskaisi hiukan epäselvän pallonriiston jälkeen 4-5 ja Joel Lahti jatkoi maalilta tasoituksen Roni Laasosen laukauksen kakkospallosta. Erän viimeisellä minuutilla SPV:n alivoimanelikko ahnehti itsensä liian syvälle ja Markus Salmi laukoi Happeen ensi kertaa johtoon. Päätösjaksolla loistivat sitten Happeen nuoret. Suoraan liigauransa ensimmäiseltä jäähyltä ampaissut Jami Markkanen päätti vastaiskun ensimmäiseen liigamaaliinsa, Ville Heiska työnsi maalin kulmalta tyhjiin 8-5, ja Markus Salmen tyhjiin tekemän osuman jälkeen Heiska viimeisteli vielä kaksinumeroiset.

EräViikingit nousi illan voitollaan tasapisteisiin FBC Turun kanssa ja työnsi turkulaiset jumbosijalle. Kärjessä Oilersilla on 31, Classicilla 30 ja Nokian KrP:llä 27 pistettä.

Sarja jatkuu perjantaina otteluilla LASB–Nurmon Jymy ja Westend Indians–TPS.

Arkistokuva: Esa Takalo