SB-Pro, TPS ja SaiPa mättivät maaleja

F-liigan naisten sarjassa nähtiin lauantaina isonumeroisia voittoja, kun SaiPa kaatoi kotonaan Welhot 12-2, TPS vieraissa ÅIF:n 7-0 ja SB-Pro kotonaan Kooveen 10-3.

Koovee sinnitteli hyvin mukana kolmanteen erään, jonka aluksi Viivi Tiilikainen vielä linkosi takakulmaan 4–3-kavennuksen. Sitten vieraiden puolustus kuitenkin hajosi täysin, ja SB-Pro namutteli kymmeneen minuuttiin kuusi maalia. Jenni Rautasen 5–3-osuma syntyi heti Kooveen kavennusta seuranneessa vaihdossa, ja tuon osuman jälkeen kello ehti käydä vain neljä sekuntia Bea Karlingin napattua pallon suoraan aloituksesta ja nostettua jo 6-3. Jenni Rautanen urakoi tehot 3+1 ja Veronika Kopecka 2+2. Lotta Lindi laukoi kaksi maalia.

TPS:n maajoukkuevahti Noora Vuorelan nollapeli irtosi tänään 13 torjunnalla, kun kollega Helmi Rauhala sai toisessa päässä venyä pallon tielle 30 kertaa. Sipoon avauserässä nähtiin vasta Olivia Pietilän maali, mutta toisessa TPS iski viisi lisää Eerika Kosken osuessa kahdesti ja Milla Nordlundin, Jenna Saarion ja Seraina Fitzin kerran.

Lappeenrannan murskanumerot pohjustettiin jo ennen ottelun alkua, kun Welhot oli saapunut otteluun vain yhdeksän kenttäpelaajan ja kahden maalivahdin kokoonpanolla. Niinpä SaiPa ratkaisi pelin heti kättelyssä mätkimällä taululle 18 minuutissa 7–0-johdon. Liigan pistekärki, MM-kisoihin valmistautuva Miisa Turunen komisteli syksyn saldoaan tänään kuudella maalilla ja yhdellä syöttöpisteellä.

TPS nousi päivän voitollaan 33 pisteeseen ja ohi 31 keränneiden EräViikinkien ja Classicin tutulle paikalleen sarjakärkeen.

Sarja jatkuu maanantaina Oulussa ottelulla SSRA–O2-Jyväskylä.

Arkistokuva: Anssi Koskinen