Nico Salo ja Classic Hakametsän herruuteen

Hakametsän komeissa puitteissa pelatusta Pirkanmaan derbystä ei tällä kertaa tullut trilleriä, kun Classic kaatoi viisi tehopistettä koonneen Nico Salon johdolla 1357 katsojan edessä viime kevään finalisti Nokian KrP:n peräti 10-4. Perjantain toisessa ottelussa Happee haki 8–3-vierasvoiton sarjajumbo EräViikingeistä.

Nokian KrP sinnitteli pitkään, kun Joonatan Kovanen vastasi Alpo Laitilan sekä Konsta Tykkyläisen maaleihin kavennuksella ja toisessa iski Jorens Malkavs 2-4 Nico Salon ja Ville Lastikan osuttua ensin Classicille. Classicilla oli pitkään vahva ote ja loistavia maalipaikkoja, mutta tulosta tuli vasta toisen erän lopulla, kun maalille hiipinyt Eemeli Akola kiitti Eetu Sikkisen ja Adam Hemerkan esityöstä 5–2-maalilla. Päätöserässä nähtiin taas vuoroon Classicilta heti avausminuutille kaksi ja sitten KrP:ltä yksi maali, ja illan viimeiset tarjoiltiin kotijoukkueen koettaessa vielä ilman maalivahtia. Kaukaloon loukkaantumisen jälkeen palannut Vili Liponen kavensi tilanteeksi 4-9 ennen kuin Ville Lastikka linkosi tyhjiin loppunumerot. Classicista löytyi tänään kahdeksan eri maalintekijää. Nico Salo merkkautti 2+3, Eemeli Salin 1+2 ja Ville Lastikka 2-0.

Perinteikkäässä Tapanilan Mosahallissa EräViikingit karkasi aluksi Simon Stranskyn kahdella osumalla 2–0-johtoon, mutta toisen erän aluksi Jami Manninen toi Happeen jo tasoihin. Pelin puolivälissä Matti Minkkinen laukoi kahdella perättäisellä maalilla keskisuomalaiset 4–2-johtoon, mutta vielä päätösjakson aluksi Jacob Kerola toi altavastaajan maalin päähän. Ero oli yhdessä maalissa vielä runsaat viisi minuuttia ennen loppusummeria, mutta Happee ehti vielä takoa loppunumerot rumiksi. Niko Laiti, Markus Sipronen ja Markus Salmi maalasivat Happeelle ennen kuin Kasper Tähkä vielä niittasi loppunumerot tyhjään verkkoon.

Classic nousi illan voitollaan pisteen päähän ottelun vähemmän pelanneesta sarjakärki Oilersista. Happee on viidentenä viiden pisteen päässä Westend Indiansista.

Lauantaina Nokian KrP jatkaa Hakametsän jäähallissa, kun se saa klo 16 vastaansa SPV:n. Päivän muut ottelut ovat LASB–OLS ja TPS–Nurmon Jymy.

Arkistokuva: Esa Takalo