Ratkaiseva ero toisessa erässä – TPS karkasi kotivoittoon LASBista

TPS nousi sarjassa jo viidenneksi, kun se kaatoi maanantain ainoassa ottelussa kotonaan LASBin maalein 8-4.

Vielä ensimmäinen erä rutistettiin tasalukemiin 1-1 LASBin Tiitus Salokankaan kuitattua isäntien Aleksi Ahokkaan avausmaalin viileästi viimeistellyllä rangaistuslaukauksella. Ratkaiseva ero syntyi toisessa, jossa Waltteri Vesterinen ja Alex Eklund laukoivat Palloseuralle etumatkaa, ja Tatu Havulan kavennuksen jälkeen Vesterinen ylivoimalla Jere Niemelän taiturimaisesta syötöstä sekä Aleksi Ahokas lisäsivät taas eroa. Päätöserä näytti pitkään jäävän maalittomaksi, kunnes neljä minuuttia ennen loppusummeria alkoi tapahtua. Ensin vastasi kavennuksella Niko Einiö TPS:n seitsemänteen maaliin ja kymmenen sekuntia ennen loppua vielä Jere Sulander omallaan Aleksi Ahokkaan 8–3-osumaan.

Hattutempun tehnyt Aleksi Ahokas ja tehot 2+1 kirjauttanut Waltteri Vesterinen olivat illan pistehait. TPS:n maajoukkuepuolustaja Olli Laineelle illan ottelu oli liigauran kahdessadas.

Sarja jatkuu keskiviikkona Tampereella ottelulla Nokian KrP–FBC Turku.

Arkistokuva: Anssi Koskinen