Uutiset

Ottelun Westend Indians–EräViikingit pelirangaistuksesta ei lisäseuraamuksia

Pääsarjojen kurinpitodelegaatio ei määrännyt lisärangaistuksia tilanteesta josta Westend Indiansin Pieti Alatalolle oli tuomittu pelirangaistus F-liigan ottelussa Indians–EräViikingit 1.12.2023.

Kurinpitodelegaatio tiivistää päätöksen perustelut seuravasti:

Tilanne tapahtuu EräViikinkien puolustusalueen kulman läheisyydessä. Tilanteessa EräViikinkien Wiander liikkuu pallon kanssa kulmasta hyökkäyssuuntaan laitaa pitkin. Indiansin Alatalo tulee tuplaamaan karvaustilannetta ja pysähtyy metrin päähän Wianderista. Alatalo puolustaa keskustaa vartalollaan sekä mailallaan jättäen noin metrin kaistaleen itsensä ja laidan väliin ja mahdollistaen Wianderille vapaan linjan ohittaa hänet. Wiander on liikkeessä koko ajan. Alatalo puolestaan on pysähtyneenä hyvissä ajoin ennen osumahetkeä. Wiander muuttaa suuntaa keskustan suuntaan kohti Alataloa, mikä on merkittävä tekijä yhteentörmäyksessä. Kun Wiander ottaa askeleen kohti Alataloa, Alatalo muuttaa hieman peliasentoaan vieden etumaisen jalkansa taaksepäin, jotta voisi ottaa mahdollisen törmäyksen paremmin vastaansa. Alatalo pyrkii ottamaan kontaktin ylävartalolla vastaan eikä hän työnnä jalkaansa Wianderin eteen. Yhteentörmäyksessä heidän polvensa osuvat toisiinsa ja iskun takia Wiander kaatuu maahan. Alatalo ei siirrä jalkojaan kohti Wianderia, vaan ainoastaan ylävartaloaan.

Kurinpitodelegaatio katsoo, että kyseessä ei ole sellainen pääsarjojen sarjamääräysten 53 §:n kohdassa 3 määritelty vaarallinen tai väkivaltainen pelaaminen, josta tulisi määrätä lisärangaistus.

Kurinpitodelegaatio ei määrää Alatalolle tilanteesta lisärangaistusta.

F-liigan kurinpitopäätöksiin

Katso video tilanteesta: