Uutiset

Nurmon Jymyn valmentaja Jari Karjalaiselle varoitus epäasiallisesta käytöksestä

Pääsarjojen kurinpitodelegaatio on määrännyt Nurmon Jymyn valmentaja Jari Karjalaiselle varoituksen epäasiallisesta kielenkäytöstä F-liigan ottelussa SPV–Jymy 4.12.2023.

Kurinpitodelegaatio tiivistää päätöksen perustelut seuraavasti:

Otteluvalvojan rikkomusilmoituksessaan kertoman mukaan Jymyn valmentaja Jari Karjalainen on ensimmäisellä erätauolla huudellut alatyylisesti pukuhuonekäytävällä. Otteluvalvojan käsityksen mukaan huutelu on liittynyt tuomareiden työskentelyyn. Otteluvalvojan kertomuksesta ei käy ilmi, että huutelu olisi kohdistettu erityisesti jollekin henkilölle. Erotuomareiden vastineen mukaan he eivät ole olleet osallisena kyseisessä tilanteessa. Lisäksi otteluvalvojan rikkomusilmoituksessa on kerrottu, että toisella erätauolla SPV:n kapteeni Janne Autio oli kertonut erotuomareille, että Karjalainen oli alatyylisesti kommentoinut Aution ulkomuotoa. Jymy ei ole vastineessaan kiistänyt kommentteja, vaan kommentteja on pahoiteltu. Lisäksi Jymyn mukaan Karjalainen ja seura ovat pyytäneet Autiolta anteeksi kommentteja.

Asiassa on siten esitetty väite siitä, että Karjalainen on alatyylisesti kommentoinut Aution ulkomuotoa. Jymyltä on pyydetty vastinetta em. asiaan. Jymyn vastineessa asiaa ei ole kiistetty, vaan on pahoiteltu Karjalaisen kommentteja. Kurinpitodelegaatio katsoo siten, että asiassa on todettava Karjalaisen toimineen em. tavalla.

Osapuolten kertomuksesta ei käy ilmi tarkempia tietoja tapahtumasta, kuten käytettyä kieltä, pelaajan toimintaa tai muita seikkoja, jotka voisivat vaikuttaa asian arviointiin. Kurinpitodelegaatio ei ole siten voinut arvioida tilannetta yksityiskohtaisemmin. Kurinpitodelegaatio katsoo, että tässä tilanteessa teon törkeyttä on kuitenkin lisännyt se, että Karjalainen on alatyylisesti kommentoinut vastustajan pelaajan ulkomuotoa suoraan hänelle. Kurinpitodelegaatio on toisaalta huomioinut Karjalaisen tilanteen jälkeen osoittaman vastuun teoistaan.

Kurinpitodelegaatio katsoo, että Karjalaisen käytös on ollut ottelun ai-kana sarjamääräysten 53 §:n 3 kohdassa mainitulla tavalla epäasiallista. Kokonaisuutena arvioiden kurinpitodelegaatio katsoo, että riittävä rangaistus tapahtumista on varoitus.

Kurinpitodelegaatio määrää Karjalaiselle varoituksen.

F-liigan kurinpitopäätöksiin