Classic kesti bussiongelmat ja OLS:n loppukirin

Bussiongelmat ja ottelun alun myöhentyminen puolella tunnilla eivät lamauttaneet Classicia, joka haki Oulusta 6–5-vierasvoiton OLS:sta. Sunnuntain toisessa ottelussa SPV löi vieraissa LASBin 5-1.

Classic sai alkuun hämäävän nopean kahden maalin johdon, mutta OLS jaksoi vielä kääntää tilanteen. Olli Wikstedt kavensi jo ennen ensimmäistä taukoa ja pelin puolivälissä tuli lisää: Joona Karjula löi tasoituksen takatolpalta sellaisella voimalla, että mailakin meni poikki, ja Olli Kinnunen laukoi kotijoukkueen johtoon. Oskari Heikkilä kuitenkin tasoitti, ja vain kolme sekuntia ennen taukosummeria Alpo Laitila nosti Classicin taas edelle. Karkuun ei Classic päässyt päätöserässäkään. Pelaajien kautta flipperipallona verkkoon kilisseen Aaro Helinin osuman kuittasi Olli Kinnusen upean rakentelun jälkeen Iiro Savela ja Eemeli Salinin volleymaalin ylivoimalla etuyläkulmaan Luukas Hyvärinen. OLS rakensi loppuun vielä ilman maalivahtia kelpo myllytyksen, mutta viimeisen laukauksen peitti Classic-vahti Lassi Toriseva.

Lahdessa laukoi avausmaalin ensimmäisessä erässä SPV:lle Riku Hakanen, ja toisen iski toisen erän avausvaihdossa sama mies. Jukka-Pekka Pelto-Arvon ja Didrik Lillasin maalit pelin puolivälissä varmistelivat jo Peliveljien voittoa, ja päätösjakson alkuun osui vieraille vielä Mikko Santanen. Eilisessä Westend Indians -ottelussa Niko Einiö pilasi vastustajan maalivahdin nollapelin kellon näyttäessä 57.34. Tänään hän teki saman peliajassa 58.48. Tappio oli LASBille jo seitsemäs perättäinen.

Sarja jatkuu maanantaina Jyväskylässä ottelulla Happee–EräViikingit.

Arkistokuva: Ari Arola