Mestari kukisti sarjakärjen – toinen erä käännekohtana

F-liigan hallitseva mestari TPS otti tiistain ainoassa ottelussa maukkaan 5–2-kotivoiton viime kevään finaalivastustajastaan Nokian KrP:stä. Pisteiden arvoa nosti, että KrP johtaa sarjaa ja TPS hakee vauhtia vasta seitsemäntenä.

Nokian KrP hallitsi avauserää mutta sai aikaan vain Juuso Aholan ensimmäisen minuutin maalin, jonka Tuomas Ojala erän päätösminuutilla vielä kuittasi ylivoimalla. Toiseen erään tulikin TPS sitten pyrynä ja vei sen 3-1 karaten tavoittamattomaksi osoittautuvaan johtoon. Ensin iski Peteris Trekse johto-osuman, sitten Aleksi Ahokas tarkalla kudilla takakulmaan 3-1 ja vielä uudelleen Trekse hiukan helposti eron jo kolmeen maaliin. Päätösjaksolle tulivat taas nokialaiset uudella ilmeellä, mutta pallonhallinta jäi ulkokehälle TPS-viisikon tukkiessa tunnollisesti maalintekosektorin ja erinomaisesti torjuneen Oskari Fäldenin hoidellessa loput. Erän puolivälissä Aleksi Ahokas laukoi vielä illan toisensa ja isännille viidennen osuman. Ottelun pistehai oli kuitenkin TPS:n maaleista kolme syöttänyt maajoukkuepuolustaja Jere Niemelä.

Ennen joulua on ohjelmassa vielä Oilersin ja Classicin kohtaaminen torstaina Espoossa.

Kuva viime kevään finaaleista: Anssi Koskinen