Uutiset

F-liiga Draft laajenee keväällä – naisten sarja mukaan

Keväällä 2024 järjestettävässä F-liiga Draftissa nähdään odotettu uudistus, kun naisten sarja osallistuu ensimmäistä kertaa varaustilaisuuskonseptin alle. Samalla myös miesten sarjan puolen tilaisuuteen on tehty pieniä muutoksia.

F-liigaa operoivan SSBL Salibandy Oy:n hallitus vahvisti muutokset tuoreeltaan. Keväällä 2024 järjestettävässä varaustilaisuudessa sekä miesten että naisten sarjan joukkueet varaavat kaksi kierrosta pelaajia. Tämä tarkoittaa yhteensä 24 varausta sekä miesten että naisten sarjoissa.

– F-liigan kansainvälisen markkinoinnin näkökulmasta varauskierroksia olisi voinut olla enemmänkin, mutta päätöstä tehtäessä F-liigaseuroilta tulleita näkemyksiä kuunneltiin herkällä korvalla. Hienoa, että seurat haluavat ottaa draftin tosissaan, F-liigan hallituksen puheenjohtaja Pekka Ilmivalta summaa.

– Miesten sarjan historian ensimmäisellä Draftilla oli välittömiä vaikutuksia F-liigaan, joka on nyt kansainvälisempi kuin koskaan. Kuluvalla kaudella F-liigan miesten ja naisten sarjassa pelaa yhteensä 27 ulkomaalaista pelaajaa, joista 7 on tämän vuoden Draftissa varattuja, F-liigan toimitusjohtaja Kimmo Nurminen kommentoi.

F-liiga Draft koskee ulkomaalaisia pelaajia. Seurat ovat sitoutuneet nimeämään viime kevään tavoin Draft-tilaisuudessa vähintään yhden pelaajan, joka ei ole kärkimaiden Ruotsin, Sveitsin tai Tshekin kansalainen.

Draft-järjestelmä ei koske suomalaisia pelaajia eikä pelaajaa, joka on päättyneellä kaudella pelannut F-liigassa, Divarissa tai ylimmässä juniorisarjassa (P22) vähintään 10 virallista peliä.

Nimettävän pelaajan tulee olla Draft-tilaisuuteen mennessä täyttänyt 18 vuotta. Nimettävä pelaaja voi täyttää kalenterivuoden aikana enintään 22 vuotta. Nimetyllä pelaajalla tulee olla myös voimassa oleva salibandyn kilpailulisenssi. Tämä tarkoittaa, että keväällä 2024 varataan 2002 syntyneitä tai nuorempia pelaajia.

Kevään 2024 Draft-tilaisuuden yksityiskohdista tiedotetaan myöhemmin.

Mitä viime kevään historian ensimmäisessä varaustilaisuudessa tapahtui? Kurkkaa lisää F-liiga Draft -sivultamme tästä.