Uutiset

Classicin Otto Kilvelle kahden ottelun pelikielto

Pääsarjojen kurinpitodelegaatio on määrännyt Classicin Otto Kilvelle kahden ottelun pelikiellon vastustajan päähän osuneesta kontaktista F-liigan ottelussa Classic–EräViikingit 8.1.2024.

Kurinpitodelegaatio tiivistää päätöksen perustelut seuraavasti:

Tilanteessa Classicin Kilpi ja ErVin Penicka pyrkivät samaan irtopalloon. Kilpi hipaisee palloa mailallaan ensin, mutta ei saa palloa haltuunsa. Penicka jarruttaa omaa juoksuaan tilanteeseen tullessa ollen hieman matalammassa peliasennossa. Vauhdikkaasti tilanteeseen ryntäävä Kilpi puolestaan kääntyy ja ponnistaa toisella jalallaan peruuttaen kohti Penickaa, jolloin Kilven mailakäden kyynärpää osuu Penickaa kasvoihin. Ottelussa tuomitaan tilanteesta pelirangaistus.

Kurinpitodelegaatio katsoo, että Kilpi pelaa tilanteen vaarallisesti eikä huomioi kanssapelaajan turvallisuutta riittävällä tavalla. Huomioitavaa on myös pelaajien välinen huomattava ero tilannenopeudessa tilanteeseen tultaessa. Penicka jarruttaa omaa juoksuvauhtiaan jo ennen kontaktia. Kilpi ryntää tilanteeseen kovalla vauhdilla ja pysäyttää oman juoksunsa kääntyen ja peruuttaen selkä edellä päin vastustajaa osuen tätä samalla kyynärpäällä kasvoihin. Kilpi ottaa tilanteessa myös jalallaan ponnistavan liikkeen Penickaa kohti syyllistyen kurinpitodelegaation tulkinnan mukaan ylimääräiseen ja taklaavaan liikkeeseen.

Kurinpitodelegaatio toteaa, että Kilpi tulee tilanteeseen jokseenkin hallitsemattomasti ja liian kovalla tilannenopeudella. Vaikka kyseessä on lähtökohtaisesti pelinomainen pallontavoittelutilanne, kurinpitodelegaatio katsoo, että Kilpi pyrkii tilanteessa ensisijaisesti ottamaan kontaktin Penickaan eikä pelaamaan palloa. Kurinpitodelegaatio pitää erityisen tuomittavana sitä, että kontakti osuu tilanteessa Penickaa päähän.

Kurinpitodelegaatio määrää Kilvelle tilanteesta kahden ottelun pelikiellon.

F-liigan kurinpitopäätöksiin

Katso video tilanteesta: