Keskiviikon ottelut pelattiin Espoossa: Oilers kukisti Happeen ja tuore cupmestari Nokian KrP Westend Indiansin

F-liigassa iskettiin keskiviikkona kaksi kärkipään ottelua, jotka molemmat taisteltiin Espoossa. Sarjakakkonen Oilers kukisti Tapiolassa viidentenä olevan Happeen 7-2, ja kolmonen Nokian KrP löi Otahallissa nelonen Westend Indiansin 9-6.

Westend Indians sinnitteli 540-päisen kotiyleisönsä iloksi hyvin mukana kaksi erää, ja vielä pelin puolivälissä Valtteri Kainulainen oli tasoittanut tilanteeksi 5-5. Erän viimeisillä minuuteilla Kim Hyrkkönen vei kuitenkin keskeltä sektoria tuoreen cupmestarin KrP:n taas johtoon, ja kolmannessa erässä tuli lisää. Juuso Ahola kasvatti heti erän alussa eron kahteen, ja viimeisellä kympillä osuivat vielä Joona Rantala maalivahti Mikko Kirvesniemen torjunnan kautta ja Mikko Laakso tyhjiin. Samuli Junnilan kavennus 17 sekuntia ennen summeria jäi enää kosmeettiseksi. Joona Rantala taituroi voittajien sarakkeeseen tehot 2+2, Juuso Ahola 2+1 ja Joonatan Kovanen 1+2.

Oilersin hahmoksi nousi Rasmus Kainulainen, joka iski Öljymiesten maaleista yhden ja syötti kolme. Viikonloppuna Suomen Cupin välierässä taistellut Happee käväisi avauserässä vielä tasalukemissa 1-1, mutta sitten osui Oilersille Justus Kainulainen, ja toisessa erässä ottelu jo ratkesi. Matias Veikkola osui kotijoukkueelle jo 29 sekunnin pelin jälkeen, ja toisella tauolla tilanne oli Antti Suomelan sekä Rasmus Kainulaisen maalien jälkeen jo 5-1.

Sarja jatkuu torstaina Lahdessa tärkeällä häntäpään mittelöllä LASB–EräViikingit.

Kuvat: Anssi Koskinen ja Juha Hautakangas