LASB rutisti tappiolta voittoon – EräViikingit matkalla karsintoihin

LASB junttasi EräViikingit entistä lujemmin karsijan paikalle kaatamalla helsinkiläiset torstain ainoassa ottelussa kotonaan 5-4. Toiseksi viimeisenä olevalla EräViikingeillä on nyt 11 pisteen takamatka viimeisellä suoran säilyjän paikalla oleviin lahtelaisiin.

Tasalukemiin 2-2 päättyneen avauserän erikoisuudet olivat EräViikinkien Daniel Tenhosen komea soolomaali ja kotijoukkueen Niko Einiölle noussut punainen kortti osumasta vieraiden maalivahti Lukas Kriziin. Toisella tauolla EräViikingit johti Simon Stranskyn ja Daniel Tenhosen osumilla 4-3 isäntien yllettyä vain Konsta Lehtosen maaliin. Ratkaisuerässä oli LASB kuitenkin vahvempi. Tatu Havula napautti tasoituksen maalivahti Lukas Krizin pomputeltua Miikka Pentikäisen kulmasta maalille heittämää palloa, ja viimeisellä kympillä helähti ylivoimalla. Simon Stransky istui jäähyllä osumasta kotijoukkueen vahti Santtu Pohjoseen, ja Konsta Lehtonen napautti maalin edestä illan toisensa. Vieraat painoivat viimeiset kaksi ja puoli minuuttia kuudella viittä vastaan, mutta Santtu Pohjonen ei ollut enää ohitettavissa.

Perjantaina pelataan F-liigan miesten sarjaa Lempäälässä, jossa on vuorossa ottelu Classic–FBC Turku.

Kuva: Juha Hautakangas