SaiPa kolmen maalin takaa rankkarivoittoon PSS:stä, FBC Loiston voittoputki venyy

SaiPa otti F-liigan naisten sarjan keskiryhmässä maukkaan voiton, kun se nousi PSS:n vieraana kolmen maalin tappioasemasta ja voitti lopulta rangaistuslaukauksilla 5-4.

PSS johti vielä ottelun puolivälissä 3-0, mutta SaiPan nousu alkoi Elsa Holopaisen kavennuksesta. Kolmannessa erässä otti ohjat kukapa muu kuin Miisa Turunen, joka ensin syötti Elsa Holopaisen kaksi kavennusta ja sitten vielä laukoi SaiPan ensi kertaa johtoon. PSS:n Daniela Westerlund tasoitti kaksi ja puoli minuuttia ennen loppua, mutta se riitti tänään vain pisteeseen. SaiPa vei lisäpisteen Lappeenrantaan, kun Veera Lokka onnistui rangaistuslaukauskisassa ainoana maalinteossa ja Miia Maaranen torjui kaikki kotijoukkueen yritykset.

FBC Loisto nousi sarjassa kolmanneksi ohi EräViikinkien kaataessaan kotonaan SB-Pron 10-3. Turkulaisten kymmenes perättäinen voitto pohjustui heti avauserässä, kun Milla Granlund, Eeva-Maria Heininen ja Laura Pakarinen laukoivat lukemiksi 3-0. Elina Kujala nosti pelin puolivälissä Pron lukemiin 4-2, mutta vielä ennen toista taukoa osuivat kotijoukkueelle Noora Isomäki, Tuulia Lahti kahdesti sekä Olivia Honkonen.

Classicista löytyi peräti yhdeksän eri maalintekijää, kun ”Family” palasi taas kärkipaikalle kaatamalla vieraissa O2-Jyväskylän 11-4. Vielä runsaat kaksi minuuttia ennen toisen erän loppua mentiin tasalukemissa 4-4, mutta loppu olikin Classicin näytöstä. Elli Kylmäluoma nosti tamperelaiset johtoon vielä ennen taukoa, ja päätösjakson Classic jyräsikin sitten 6-0. Meri Jokinen (2+1), Elli Kylmäluoma (1+2) ja Kristiina Kauppila (0+3) olivat voittajien pistehait.

Liinu Koivisto laukoi hattutempun SSRA:n jauhaessa kliinisen 6–1-kotivoiton ÅIF:stä. Hänen kaksi maaliaan ja Linda Holpaisen osuma nostivat Rankat Ankat 11 minuutissa 3–0-johtoon, jonka Viivi Heikkinen ensi erän lopussa kavensi kahteen. Osuma jäi kuitenkin sipoolaisten ainoaksi, ja SSRA meni menojaan.

Koovee nousi pisteen päähän pudotuspeliviivasta ja SB-Prosta kaataessaan kotonaan Welhot selvästi 6-1. Jumbona oleva vastustaja sinnitteli vielä ensimmäiset 33 minuuttia maalittomana, mutta toisen erän lopussa Leila Meriläinen, Erika Laine, Emmiina Hapuoja ja Susanna Laurila muuttivat viidessä ja puolessa minuutissa tilanteeksi 4-0. Päätösjaksolla osuivat kotijoukkueelle vielä Hapuoja ja Meriläinen. Welhojen ainokaisen teki ilman Kiia-Maria Kuru kuopiolaisten painaessa ilman maalivahtia.

Sunnuntaina sarja jatkuu otteluilla O2-Jyväskylä–ÅIF ja TPS–Welhot.

Kuva: Juha Hautakangas