Viiden maalin loppukiri nosti ÅIF:n voittoon Jyväskylässä

ÅIF katkaisi kuuden ottelun tappioputkensa maukkaasti nousemalla O2-Jyväskylän vieraana lopussa kahden maalin tappioasemasta 6–3-voittoon. Samalla sipoolaiset nousivat SB-Pron ja Kooveen ohi kahdeksannelle sijalle.

Vielä kolmannen erän seitsemännellä minuutilla O2-Jyväskylä johti 3-1, mutta sitten Iida Juures kavensi, ja erän puolivälin jälkeen Sandra Ojanen kiskaisi pelin tasoihin. Neljä minuuttia ennen loppua Sini Liljavirran kaukolaukaus sujahti alakulmaan siirtäen ÅIF:n johtoon, ja kohta vielä Aada Heikkinen riplaili itsensä kulmalta maalille nostan eron jo kahteen. Loppunumerot linkosi vielä Inka Liljavirta tyhjiin O2-pelaajan kadotettua ratkaisevalla hetkellä mailansa. Jobinpostia ÅIF:lle toi Aada Heikkisen loukkaantuminen heti hänen tekemäänsä maalia seuranneen aloituksen jälkeen. Pitkään lattiassa maannut joukkueensa tehopelaaja jouduttiin kantamaan kaukalosta.

Sunnuntain toisessa ottelussa TPS otti taas vetovuoron sarjataulukossa kaatamalla kotonaan jumbo Welhot 10-1. Eerika Koski mätki neljä maalia, Henrika Maikola merkkautti 2+1 ja Olivia Pietilä 1+2 ottelussa, jossa Palloseura vei avauserän 3-0 ja johti kolmannen puolivälissä 8-0.

TPS:llä on sarjakärjessä kahden pisteen etumatka ottelun vähemmän pelanneeseen Classiciin.

Sarja jatkuu ensi lauantaina ottelulla O2-Jyväskylä–SaiPa.

Kuva: Juha Hautakangas