Uutiset

EräViikinkien valmentajan kommentit erotuomareista kurinpidon tutkittaviksi

F-liigassa sunnuntaina pelatun SPV–ErVi-ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa EräViikinkien päävalmentaja Miro Mäkelän kielenkäyttö ottelun erotuomareita kohtaan on luonut tarpeen sen asianmukaisuuden arvioinnille. F-liigan toimitusjohtaja ja pääsarjapäällikkö päättivät tehdä asiasta rikkomusilmoituksen säännöissä määritellyn ajan puitteissa.

– Ottelussa ei ollut otteluvalvojaa, joten kommentin saattaminen mahdolliseen tutkintaan tuli käytännössä tehtäväksi meidän päätöksellämme, pääsarjapäällikkö Joni Toivola kertoo.

– Taannoisessa Happeen kapteenin kommenttien tapauksessa jäi osittain auki, arvosteltiinko erotuomariasettelua vai erotuomareita, mutta katsoimme tässä syntyneen epäilyn, että suoraan erotuomareihin kohdistui epäasiallista arvostelua.

– Olemme halunneet ja haluamme edelleen mahdollistaa pääsarjaotteluiden rikkeet tutkittaviksi, jotta sallitun ja kielletyn rajat tulevat selviksi ja samalla näemme, onko säännöissä tarvetta täsmennyksiin tai muutoksiin, Toivola tarkentaa.

Pääsarjojen sarjamääräysten 51.4 §:n mukaan lehdistötilaisuudessa, mediassa ja sosiaalisessa mediassa annetut lausunnot käsittelee F-liigan kilpailu- ja kurinpitoryhmä.