Kolmas yritys onnistui – Oilers voittoon Espoon derbyssä

Oilers onnistui kolmannella yrittämällä puristamaan voiton Espoon derbyssä, kun se kaatoi tänään kotonaan 972 katsojan edessä Westend Indiansin 9-5. Kauden aiemmat kaksi kohtaamista olivat menneet ”Heimolle”. Perjantain muissa otteluissa sarjan kaksi viimeistä joukkuetta taipuivat kotonaan, kun EräViikingit hävisi TPS:lle 2-5 ja FBC Turku Nokian KrP:lle 1-13.

Oilers sai vahvan alun, kun ensin kiskaisi Rasmus Kainulainen avausmaalin ja seuraavassa vaihdossa Tuomas Iiskola pallonriiston jälkeen eron kahteen. Indians kiri kuitenkin maalin päähän ja teki sen vielä, vaikka Oilers oli toisen erän lopulla johtanut jo 5-2. Juuso Kekin ja Rasmus Pasasen kavennukset toivat Indiansin tilanteeseen 5-4, mutta sitten repesi. Indians haastoi tuloksetta Tuomas Iiskolan 6–4-maalin, jota edelsi kovaotteinen pallonriisto, mutta turhaan. Tuloksena oli vieraille kahden minuutin jäähy, josta Iiskola rankaisi uudella osumalla. Indians kykeni ilman maalivahtia vielä Samuli Huppusen kavennukseen, mutta sitä ennen ja vielä sen jälkeen tyhjiin osui Oilersille salibandymaailman kakkospelaajaksi arvostettu  Justus Kainulainen.

Vantaalla iski Olli Laine TPS:lle avauserässä johdon, jonka Aatu Koivisto ja Tuomas Ojala toisessa kasvattivat kolmeen. EräViikinkien toiveet heräsivät kolmannen erän alussa, kun Oliver Sillanpää kavensi heti sen avausminuutilla ja kohta Simon Stransky iski ylivoimalla kotijoukkueen jo maalin päähän. Vain puolitoista minuuttia tästä osui kuitenkin Lauri Eloluoto vieraille, ja kolme minuuttia ennen loppua sinetöi Tuomas Ojalan illan toinen täydet pisteet turkulaisille.

Ottelussa juhlistettiin myös Harri Forstenin komeaa uraa. Kuvia tilaisuudesta

EräViikinkien ottelukuviin

FBC Turku käväisi avauserän puolivälissä minuutin verran johdossa Krisjanis Tiltinsin osumalla, mutta Joona Rantala tasoitti, ja kahdeksan sekuntia ennen taukosummeria Kim Hyrkkönen siirsi cupmestarit johtoon. Toisella tauolla KrP johti vasta 5-1, mutta päätösjaksolla sarjajumbon verkko pölisi peräti kahdeksan kertaa. Nokialaisista Valtteri Viitakoski ja Joona Rantala paisuttivat pistetilejään lukemilla 2+2. Nico Jonaeson laukoi hattutempun, ja Joonatan Kovasen tehot olivat 1+2.

Lauantaina ovat vuorossa ottelut Oilers–OLS ja SPV–Happee.

Otsikkokuva viime kauden Espoon derbystä: Juhani Järvenpää
Alakuva: EräViikingit