Sami Koski petasi ratkaisun – SPV nousi Väli-Suomen väännön voittoon

SPV nousi kuin nousikin 3–2-voittoon, kun Väli-Suomen vahvat SPV ja Happee kohtasivat poikkeuksellisesti Kokkolan Kampushallissa. Avainmiehenä hääri kaksi osumaa pohjustanut F-liigan kaikkien aikojen syöttökärki Sami Koski.

Happee johti pitkälle toiseen erään Eppu Suhannon maalilla, mutta Juuso Keskinen tasoitti ylivoimalla Sami Kosken komeasta poikkisyötöstä. Tuon osuman jäähypenkiltä katsonut Jonne Junkkarinen pommitti Happeen vielä erätaukojohtoon Niko Laitin pudotuksesta, mutta ottelun viimeisillä minuuteilla SPV käänsi ottelun edukseen. Omalta alueelta yli keskiviivan teputellut Miika Latvala laukoi pelin tasoihin, ja ratkaisu nähtiin puolitoista minuuttia ennen täyttä aikaa.  SPV:n painaessa siirretyn rangaistuksen vuoksi kuudella kukapa muu kuin Sami Koski löysi keskeltä sektoria Viljami Järvikangaksen, ja suora laukaus viuhui ohi Pietari Jääskeläisen.

Lauantain toisessa ottelussa Oilers kukisti vahvan kolmannen eränsä siivittämänä OLS:n 8-4. Sitkeä OLS iski Tapiolassa illan avausmaalin, nousi toisessa erässä tasalukemiin 2-2 ja kuroi vielä kolmannessa erässä Oilersin 5–2-johdon yhteen maaliin Jesper Hakolan ja Luukas Virolaisen kavennuksilla. Viimeisillä seitsemällä minuutilla Oilers kuitenkin takoi vielä kolme maalia, kun ensin osui Matias Veikkola, sitten maalivahti Markus Laakson syötöstä Heikki Iiskola ja vielä viimeisellä minuutilla Jesper Silvonen tyhjiin. Öljymiehistä löytyi tänään seitsemän eri maalintekijää. Matias Veikkola osui ainoana kahdesti, ja Justus Kainulainen kuorrutti maalinsa kahdella syöttöpisteellä.

Sunnuntaina ovat vuorossa ottelut Happee–OLS, Nokian KrP–Nurmon Jymy, SPV–LASB ja Turun derby TPS–FBC Turku.

Arkistokuva: Juha Käenmäki