EräViikingit jatkoi PSS:n vaikeaa jaksoa

EräViikingit aiheutti PSS:lle viidennen perättäisen tappion kaatamalla porvoolaiset näiden kotikaukalossa 3-1. Samalla katkesi vieraiden oraalle itänyt tappioputki.

Maaleja jouduttiin odottamaan toiseen erään, ja sitten verkko heiluikin kolme kertaa alle neljässä minuutissa. Veera Mertanen sijoitti hyökkäysalueen katkon kruunuksi vieraat johtoon, PSS:n kapteeni Laura Manninen tasoitti upealla laukauksella pienestä kulmasta ja Iida Valtonen napautti lähietäisyydeltä EräViikingit taas edelle Taru Nordmanin maaliviivan takaa tarjoilemasta pallosta. EräViikingit hallitsi päätöserää, mutta PSS sai rakennettua hyvinkin tasoitukseen riittävät paikat. Elsi Kangasharju torjui kuitenkin vieraiden tolppien välissä tänään tarkan rupeaman, ja lopulta vielä Taru Nordman liidätti pallon tyhjään PSS-verkkoon.

Maanantain toisessa ottelussa pohjusti väkevä alku SB-Prolle 4–1-vierasvoiton ÅIF:stä. Mirja Hietamäki osui avausmaalin jo 34 sekunnin pelin jälkeen, Lotta Lindi iski seuraavassa vaihdossa eron kahteen ja vielä ennen erän puoliväliä Michaela Mechlova teki Prolle jo kolmannen osuman Lindin syötöstä.Sipoolaisten loppurypistys tuotti Nelli Alangon kavennuksen, mutta Annika Toivanen kruunasi Pron voiton ampaisemalla rakettinousulla omalta alueelta sektoriin saakka ja sipaisemalla pallon ÅIF-maalin yläkulmaan.

Arkistokuva: Jarmo Koskela

Sarja jatkuu keskiviikkona Helsingissä ottelulla EräViikingit–SaiPa.