Eemil Äijälän jatkoaikamaali päätti Jymyn tappioputken

Nurmon Jymy katkaisi kuuden ottelun tappioputkensa kaatamalla kotonaan Westend Indiansin 6-5 Eemil Äijälän jatkoaikamaalilla. Vielä toisessa erässä Jymy oli ollut jo kolme maalia tappiolla.

Kotijoukkueen nousun aloitti Matias Mäenpää, joka kavensi toisen erän alussa ja uudelleen sen lopussa. Kolmannen erän puolivälissä Arttu Saari laukoi Jymyn tasoihin, mutta vielä runsaat kolme minuuttia ennen loppua Valtteri Kainulainen nosti päivän kolmannella maalillaan vieraat vielä 5–4-johtoon. Siihen Indiansin ilo tänään kuitenkin päätyi. Joonatan Lindholm komennettiin jäähylle, ja Eemil Äijälä päätti ylivoimapelin saman tien 5–5-tasoitukseen. Sama mies juhli jatkoajalla: Vasenta laitaa nousseen Äijälän ensimmäinen laukaus päättyi peittäneeseen puolustajaan, mutta toinen yritys kakkospallosta leijasi Indiansin verkkoon asti. Äijälä (2+1) ja kolme osumaa syöttänyt Jari Hankkio olivat kotijoukkueen kolmen pisteen miehet.

Kärkijoukkueet olivat kotikaukaloissaan vahvoina, kun ykkönen Classic kaatoi 1200 katsojan edessä hallitsevan mestarin TPS:n 3-0 ja Oilers matkalla pudotuspeleihin olevan SPV:n lopulta peräti 16-5. Classic on nyt voittanut 13 ja Oilers kahdeksan ottelua peräkkäin.

Classic vei avauserän 1-0 katkaistuaan TPS:n lähdön hyökkäykseen ja Aaro Helinin iskettyä pallon Nico Salon syötöstä ohi Oskari Fäldenin. Loput osumat nähtiin vasta ottelun viimeisellä kympillä, kun ensin osui Eetu Sikkinen ja seitsemän sekuntia ennen loppusummeria vielä Ville Lastikka tyhjiin. Sarjassa harvinainen nollapeli merkittiin Lassi Torisevalle 19 torjunnalla.

Espoossa vei Oilers avauserän vain 2-1 SPV:n Juuso Keskisen kavennettua sen viimeisellä sekunnilla, mutta toisessa Öljymiehet menivät menojaan karaten jo 9–2-johtoon. Oilersista löytyi monta pistehaita, kun Heikki Iiskola (3+3), Justus Kainulainen (3+2) sekä Tuomas Iiskola (3+2) mättivät hattutemput syöttölisukkein ja vielä Rasmus Kainulainen saldon 2+3.

LASB nousi jo kolmen pisteen päähän OLS:sta ja pudotuspeliviivasta kaataessaan kotonaan juurikin oululaiset 7-5. LASB karkasi kolmannen erän alussa Konsta Lehtosen maalilla jo 5–2-johtoon, mutta OLS nousi vielä rinnalle Olli Kinnusen, Luukas Hyvärisen ja Akseli Pöyhtärin osumilla. Lahtelaisilta löytyi kuitenkin vielä uusi vaihde, ja Joonatan Surakan ajassa 57.23 iskemä osuma jäi illan voittomaaliksi. Loppunumerot viimeisteli vielä Atte Raappana tyhjiin kolme sekuntia ennen täyttä aikaa.

Sunnuntaina ovat vuorossa ottelut Nurmon Jymy–TPS ja OLS–EräViikingit.

Kuva: Juha Käenmäki