FBC Loiston voittoputki jo 12 ottelun mittainen

Ulla Valtola kokosi tehot 3+1, kun FBC Loisto venytti voittoputkensa jo kahteentoista lyömällä vieraskaukalossa Kooveen maalein 8-1. Voittoon riittäneet osumat syntyivät jo avauserässä, kun Valtola ensin vei Loiston johtoon ja kohta syötti Eeva-Maria Heinisen laukoman toisen maalin.

Toisen erän jälkeen Loisto johti 6-0, ja sen tolppien välissä Jade Junkkari oli vielä ottelun viimeisellä minuutilla kiinni nollapelissä. Puoli minuuttia ennen täyttä aikaa Senni Mustakoski kuitenkin laukoi Kooveelle kavennuksen.

Porvoon Salibandyseura katkaisi viiden ottelun tappioputkensa kaatamalla tänään kotonaan viimeisenä olevan Welhot 5-2. Maaleja nähtiin vasta toisessa erässä, jonka aluksi Maura Paajanen vei PSS:n johtoon ja erän puolivälissä Daniela Westerlund sekä Ella Sundström kasvattivat eron kolmeen. Kun vielä erän viimeisellä minuutilla osui Kadre Lahtmets ja kolmannen ensimmäisellä Fanny Holmberg, oli voittoon riittänyt maalisaalis koossa.

SB-Pro varmisteli asemiaan kahdeksannella sijalla kaatamalla kotonaan taulukossa yläpuolellaan olevan SSRA:n 4-3. Tšekkivahvistus Michaela Mechlova vei toisen erän aluksi Pron illan toisella maalillaan jo 3–1-johtoon, mutta Riina Baer ja Liinu Koivisto nostivat oululaiset vielä rinnalle. Kolmannen erän ainoa osuma oli samalla ottelun voittomaali, kun puolustaja Juulianna Sotala osui Jasmin Jängän syötöstä ennen erän puoliväliä.

Sunnuntain ottelut ovat Classic–ÅIF, FBC Loisto–SSRA, Koovee–PSS, SaiPa–TPS ja SB-Pro–Welhot.

Kuva: @ainesmedia