Westend Indians hurjana Turussa – mestarien verkko pölisi 11 kertaa

Westend Indians palasi kahden tappion jälkeen voittokantaan komeasti, kun hallitseva mestari TPS taipui kotiyleisönsä edessä peräti 11-2. Selvät numerot nähtiin myös keskiviikon muissa peleissä, kun Classic kukisti vieraissa Happeen 13-2 ja Nokian KrP kotonaan LASBin 9-4.

Kupittaalla oli illan nimi Onni Forss, joka laukoi ensimmäisen ja kolmannen maalin Indiansin viedessä erän 3-1. Jere Niemelän kavennus toisen alkuun nostatti Palloseuran toiveita hetkeksi, mutta runsaat neljä minuuttia myöhemmin vieraat johtivat yhtäkkiä jo 5-2 tšekkivahvistus Peter Majerin iskettyä kahdesti. Ville Rautakoura laukoi toisen tauon lukemiksi 2-6 Onni Forssin kirjauttaessa syötöllä jo illan neljännen pisteensä. Päätösjaksolla Westend Indians juhli vielä viittä maalia, joista yksi oli Markuss Dumpisin ensimmäinen liigaosuma.

Happee kykeni avauserässä vielä 1–1-tasoitukseen, mutta Oskari Heikkilä vei Classicin uudelleen johtoon, ja toisessa erässä ropisi lisää. Otto Kilpi laukoi eron kahteen, Oskari Heikkilä linkosi takayläkulmaan jo 1-4 ja vielä Konsta Tykkyläinen poikkisyötöstä 1-5. Jami Mannisen ylivoimakavennus jäi laihaksi lohduksi, kun Toni Salminen iski taukolukemiksi 2-6, ja päätöserä oli Classicin näytöstä isäntien selkien jo suoristuessa. Tamperelaiset mättivät vielä seitsemän maalia, joista Aaro Helin aivan maalin edestä kolme. Helin (4+1) sekä Ville Lastikka (1+4) latoivat tänään viisi pistettä mieheen ja Oskari Heikkiläkin 2+2. Toisin kuin numeroista voisi päätellä, sai Lassi Toriseva Classicin maalissa esittää kahteen erään tukun kelpo torjuntoja.

Kaksi edellistä otteluaan voittanut LASB oli tänäänkin kaksi erää sitkeä vastus, ja vielä kolmannen erän puolivälin lähestyessä mentiin lukemissa 4-4 lahtelaisten lauottua ottelun avausmaalin ja tasoitettua sen jälkeen kolmesti KrP:n johdon. Loppu oli sitten tässäkin pelissä voittajan näytöstä, kun nokialaiset ehtivät nakutella 11 minuuttiin vielä viisi maalia. Ensin laukoi voittomaaliksi jääneen 5–4-osuman näätäkuningas Henri Johansson, sitten osui kahdesti Mikko Laakso ja loppuun vielä kahdesti kapteeni Joona Rantala. Ottelun kolmen pisteen pelurit olivat KrP:n Mikko Laakso (2+1) ja Juuso Ahola (1+2) sekä LASBin neljästä maalista kolme tehnyt Niko Einiö.

Neljännentoista perättäisen voittonsa ottanut Classic johtaa sarjaa nyt neljän pisteen erolla ottelun vähemmän pelanneeseen Oilersiin. Kärkikolmikon täydentää neljä pistettä Oilersin takana kirivä Nokian KrP.

Sarja jatkuu perjantaina otteluilla Classic–Oilers ja TPS–LASB.

Arkistokuva: Anssi Koskinen