Suvi Hämäläinen johti Classicin voittoon päivän kärkiottelussa

F-liigan naisten kärkiottelu iskettiin tänään Lempäälässä, jossa ykkönen Classic katkaisi neljäntenä olevan SaiPan seitsemän ottelun voittoputken maalein 3-1. Classicille voitto oli jo kymmenes perättäinen F-liigassa.

Classic sai otteluun unelma-alun, vaikka SaiPa mittelön aloittaneen aloituksen voittikin. Syöttö alaspäin päätyi nimittäin Suvi Hämäläisen mailaan, ja nopea laukaus venytti verkkoa SaiPa-vahti Miia Maarasen maalin yläkulmassa kellon käytyä vasta neljä sekuntia. Natalia Pitkäkangas kasvatti eroa ylivoimalla, mutta erätauolla eroa oli vain yksi maali Miisa Turusen osuttua SaiPalle. Toinen erä näytti pitkään jäävän maalittomaksi, kunnes Suvi Hämäläistä rikottiin maalipaikassa ja Classicin ykköstykki kieputti tuomitun rangaistuslaukauksen verkkoon itse. Enempää maaleja ei tänään nähty, kun SaiPa ei onnistunut lopussa edes ilman maalivahtia prässäten.

TPS palasi kahden tappion jälkeen komeasti voittajaksi, kun O2-Jyväskylä sai taipua Kupittaalla peräti 14-2. O2:n Katriina Louna kuittasi pelin alussa vielä Jasmin Saarion avausmaalin, mutta jo ennen erätaukoa Henrika Maikola ja Anu Raatevaara olivat ehtineet nostaa TPS:n 3–1-johtoon. Toisen erän jälkeen peli oli jo 6-1, ja päätösjakson kotijoukkue vei jo murskaavasti 8-1. Veera Kuosmanen oli saldollaan 1+4 päivän pistehai, kolmeen merkintään ylsivät Jasmin Saario (2+1), Sofia Leino (2+1) ja Henrika Maikola (2+1).

EräViikingit sai revanssin lokakuun dramaattisesta ÅIF-tappiostaan, kun sipoolaiset taipuivat kotikaukalossaan 5-3. Avausmaali osui tänään kotijoukkue, mutta Mikaela Backmanin ja Trista Sällströmin osumat perättäisissä vaihdoissa siirsivät EräViikingit edelle. Ratkaiseva ero syntyi toisessa erässä, kun heti sen alkuun laukoi Milla Ylikojola helsinkiläisille kolmannen ja erän puolivälin jälkeen Jasmiina Järvinen yläkulmaan neljännen maalin. ÅIF:n Essi Linnavuori ja Nea Vasama kavensivat päätöserässä, mutta välissä oli Pinja Suhonen ehtinyt laukoa EräViikinkien viidennen maalin.

SB-Pro nousi PSS:n ohi seitsemänneksi kaatamalla porvoolaiset kotonaan maalein 7-4. PSS karkasi toisen erän alussa jo 3–1-johtoon, ja Pron noustua tasoihin laukoi Emma Parta ylivoimalla vieraat vielä kerran edelle. Juulianna Sotalan kaukaa linkoama tasoitus siirsi ratkaisun viimeiseen erään, jota mentiin vielä seitsemän minuuttia ennen loppua tasalukemissa. Sitten Emma Itäsen pitkällä syötöllä löytämä Veronika Kopecka iski SB-Pron johtoon, ja heti seuraavassa vaihdossa Laura Hietamäki karkasi yksin läpi uittamaan maalivahti Minna Paasun alta tilanteeksi jo 6-4. Veronika Kopecka osui vielä tyhjään verkkoon Pro-vahti Milla Jaatisen kirjauttaessa syöttöpisteen.

Sarja jatkuu ensi torstaina ottelulla Classic–FBC Loisto.

Arkistokuva: Esa Takalo