Tšekkivahvistukset taas isossa roolissa – EräViikingit yllätti Westend Indiansin

F-liigan miesten sarjassa nähtiin lauantaina yllätys, kun toiseksi viimeisenä oleva EräViikingit nappasi kauden viidennen voittonsa kaatamalla kotonaan sarjanelonen Westend Indiansin 6-5. Lauantain toisessa pelissä löi OLS vieraissa jumbo FBC Turun 9-2.

Avauserässä kaksi maalia tappiolla ollut Westend Indians näytti kääntävän ottelun edukseen, kun se nousi vielä avauserässä 4–3-johtoon, ja toisen alkuun iski Ville Rautakoura espoolaisille vielä viidennen maalin. Samalla kirjautti Indiansin vasta liigaryhmään noussut Markuss Dumpis jo ottelun kolmannen syöttöpisteensä. Sen jälkeen osui hiukan yllättäen enää EräViikingit. Matej Penicka kavensi erän loppuun, ja kolmannen puolivälissä Tommi Wiander linkosi ylivoimalla tasoituksen takayläkulmaan. EräViikinkien voittomaali syntyi kuusi minuuttia ennen loppua komeasti, kun Matej Penicka liidätti ilmasyötön takatolpalle ja Simon Stransky löi pallon tyhjiin. Indiansilla oli vielä paikka tasoittaa rangaistuslaukauksesta, mutta pallo karkasi Samuli Huppusen lavasta ennen aikojaan. Tšekkivahvistukset olivat tänään isossa roolissa, kun jokaisessa kotijoukkueen maalissa oli mukana joku kolmikosta Simon Stransky, Matej Penicka ja ensimmäisen maalinsa F-liigassa tehnyt Bohumil Piskacek.

EräViikinkien ottelukuviin

Turussa nähtiin voittoon riittäneet maalit jo avauserässä, kun ensin Sami Tuominen tasoitti Eemil Ylitalon OLS:lle laukoman johdon, mutta erän toisella puolikkaalla osui oululaisille Luukas Hyvärinen ensin alivoimalla ja sitten vielä viidellä viittä vastaan. Päätösjaksolla OLS karkasi jo 8–1-johtoon ennen Yannick Lindroosin kavennusta. OLS:n pisteykkönen Luukas Hyvärinen oli ottelun hahmo myös tänään, kun hän laukoi joukkueensa maaleista neljä ja syötti kaksi.

Sunnuntaina ovat vuorossa ottelut LASB–Oilers, Nokian KrP–OLS ja SPV–FBC Turku.

Kuva: EräViikingit