LASBin taistelu jatkuu – Turusta mukaan kolme pistettä

LASB piti edelleen haaveensa pudotuspelipaikasta elossa kaatamalla vieraissa FBC Turun maalein 6-3. Eroa kahdeksantena olevaan OLS:aan on nyt neljä pistettä, kun oululaisilla on jäljellä kolme ja lahtelaisilla kaksi ottelua.

Niko Einiö ja Tino Nivala laukoivat LASBille avauserässä kahden maalin johdon, mutta toisessa Krisjanis Tiltins kavensi sen yhteen ja toisti temppunsa vielä Jasper Juutin vieraille iskemän osuman jälkeen. Erän lopulla syntyi kuitenkin ero, kun Niko Einiö osui ensin ylivoimalla ja sitten vielä seuraavassa vaihdossa jo läpiajosta hattutempun täyteen. Päätöserässä osuttiin vasta aivan viimeisillä minuuteilla, kun ensin Yannick Lindroos kavensi kuudella viittä vastaan FBC:lle ja sitten osui Niko Einiö maalivahti Santtu Pohjosen avausheitosta tyhjiin vielä neljännenkin maalin.

Keskiviikon toisessa ottelussa Nokian KrP kaatoi vieraissa Happeen jatkoajalla 5-4. Päätöserään lähdettiin Joona Rantalan rankkaritasoituksen myötä lukemista 2-2, ja molemmat joukkueet tarrasivat vuorollaan kiinni voittoon. Markus Salmi sijoitti Happeelle johtomaalin, mutta sitten osuivat vieraille ensin Valtteri Viitakoski Nico Jonaesonin päätysyötöstä ja sitten Topias Simonen kaukolaukauksella alakulmaan. Happeen pyöritys ilman maalivahtia takasi Jami Mannisen vihaisella laukauksella tasoituksen ja yhden sarjapisteen, mutta heti jatkoajan ensimmäisellä minuutilla sai KrP ratkaista halvasti. Teuvo Kinnusen jättösyöttö omalla alueella lipsahti Valtteri Viitakoskelle, ja Juuso Ahola sijoitti Viitakosken syötöstä takatolpalta ratkaisun.

Sarja jatkuu perjantaina otteluilla FBC Turku–Nurmon Jymy, Oilers–TPS ja Westend Indians–Classic.

Arkistokuva: Anssi Koskinen