Uutiset

Ottelun Happee–Nokian KrP videotutkintapyyntö ei johtanut rangaistuksiin

Pääsarjojen kurinpitodelegaatio ei määrännyt Happeen Stefan Hutzlille rangaistusta tilanteesta, josta otteluvalvoja oli tehnyt videotutkintapyynnön F-liigan ottelusta Happee–Nokian KrP.

Kurinpitodelegaatio tiivistää päätöksen perustelut seuraavasti:

Tilanne lähtee liikkeelle Happeen puolustusalueella KrP:n kulmalyönnistä. KrP:n Alkki liikkuu pelialueen keskustasta kohti maalinedustaa. Alkki pyrkii tyhjentämään juoksullaan tilaa joukkuekaverilleen, jolle pallo on tarkoitus kulmapisteeltä pelata. Happeen Hutzli merkkaa ensin toisen KrP:n pelaajan, mutta reagoi sitten Alkin tekemään juoksuun ja pyrkii tämän iholle myöhästyen tilanteesta. Hutzli liikkuu tilanteessa Alkkia vastaan ja huomaa Alkin pyrkivän hänestä ohi. Tällöin Hutzli yrittää ensisijaisesti käsillään pysäyttää Alkin liikkeen ja saada näin pelaajan hallintaansa. Tilanteessa Hutzlin oikean jalan sisäreisi osuu Alkin oikean jalan etureiteen ja Hutzli kaataa Alkin kaatuen myös itse. Tilanteesta ei tuomita ottelussa rangaistuksia.

Kurinpitodelegaatio toteaa, että tilanne on hyvin pelinomainen vapaalyöntikuvio. Kurinpitodelegaatio katsoo, että tilanne aiheutuu ensisijaisesti Hutzlin myöhäisestä reagoinnista puolustustilanteessa. Kurinpitodelegaatio toteaa myös, että Hutzli estää tilanteessa Alkin liikettä kohdistaen kontaktin tilanteessa pallottomaan pelaajaan. Kurinpitodelegaatio katsoo, että Hutzlin oikea jalka on kontaktin sattuessa ilmassa, joka itsessään vähentää kontaktin kovuutta ja vaarallisuutta. Kurinpitodelegaatio toteaa, että Hutzli ei pelaa tilanteessa tavalla, joka olisi sellainen pääsarjamääräysten 53 §:n kohdassa 3 määritelty vaarallinen tai väkivaltainen pelaaminen, josta tulisi määrätä rangaistus kurinpitomenettelyssä.

Kurinpitodelegaatio ei määrää Hutzlille tilanteesta rangaistusta.

F-liigan kurinpitopäätöksiin

Katso video tilanteesta: