Viimeinen pudotuspelipaikka yhä auki – OLS:n kotijohto ei kestänyt

OLS ei kyennyt vieläkään naulaamaan pudotuspelipaikkaansa, kun se taipui kotonaan kahden maalin johdosta 4–7-tappioon sarjakärki Classicia vastaan.

OLS nousi toisen erän alussa kahdella pikamaalilla 3–1-johtoon, ja Ville Lastikan kavennuksen jälkeen laukoi Anssi Välitalo vielä tilanteeksi 4-2 kotijoukkueelle. Siihen OLS:n maalihana kuitenkin kuivui, ja jo ennen erätaukoa Aaro Helin ja Eemeli Salin ehtivät nostaa Classicin tasoihin. Illan voittomaali nähtiin päätöserän seitsemännellä minuutilla, kun Classic ryösti pallon hyökkäysalueella ja puolustaja Janne Lamminen sijoitti pallon yläkulmaan. OLS kykeni lopussa vielä melkoiseen myllytykseen niin tasakentin kuin ilman maalivahtiakin yrittäen, mutta käteen jäi sittenkin vain sisupuukko. Ensin Eemeli Salin ja sitten vielä Ville Lastikka liidättivät pallon tyhjään verkkoon ja kolme pistettä lähti Tampereelle.

OLS:lla on edelleen yhden pisteen etumatka yhdeksäntenä olevaan LASBiin. OLS kohtaa vielä huomenna kotonaan SPV:n sekä lauantaina vieraissa Westend Indiansin. LASBilla on jäljellä lauantain vierasottelu Nurmon Jymyä vastaan.

TPS jatkaa taistelua nelospaikasta ja kotiedusta kaadettuaan kotonaan Happeen 5-3. Se vastasi Matti Minkkisen avausmaaliin jo avauserässä Peteris Treksen, Janne Hoikkasen ja Lauri Stenforsin osumilla, ja toisessa erässä poiki jälleen hyökkäyspään pallonriisto TPS:lle maalin, jonka iski Aleksi Ahokas. Ville Heiska sijoitti kolmannen erän aluksi Happeelle 4–3-kavennuksen, mutta tasoitusta ei nähty koskaan. Sen sijaan TPS-kapteeni Olli Laine löi viimeisen naulan pommittamalla kaksi minuuttia ennen loppua oikeasta laidasta loppunumerot.

TPS:n edellä pisteen päässä neljäntenä on Westend Indians, joka tänään kartutti tiliään vain yhdellä taipuessaan Seinäjoella SPV:lle rangaistuslaukauksilla 6-5. Peliveljien johdettua peliä sekä ensimmäisessä että toisessa erässä käväisi Indians kolmannessa ensi kertaa edellä Rasmus Pasasen osuttua. Aaro Tammiranta ja Jeri Heikkilä nostivat SPV:n vielä kerran johtoon, mutta varsinainen peliaika ei riittänyt ratkaisuun Peter Majerin ohjattua maalin edestä lukemiksi 5-5. Kotijoukkue yritti vielä kolmen pisteen voittoa kuudella viittä vastaan, mutta paras laukaus kymmenen sekuntia ennen loppusummeria kilahti vain tolppaan. Rangaistuslaukauskisassa onnistuivat Peliveljistä Jukka-Pekka Pelto-Arvo, Riku Hakanen, Juho Repo ja vielä Janne Autiokin mutta vieraista ainoastaan Jasper Auvinen.

Nurmon palloiluhallissa kaatoi kautensa runkosarjaan päättävä Nurmon Jymy karsintoihin valmistautuvan EräViikingit 9-6. Vielä kolmanteen erään lähdettiin tasalukemista 3-3 vieraiden vahti Lukas Krizin torjuttua toisessa kaksi rangaistuslaukausta, mutta sitten Jymy karkasi. Eemil Äijälä ylivoimalla, Karri Vaarala ja Niklas Äijälä tarvitsivat vain minuutin ja 13 sekuntia muuttaessaan tilanteeksi jo 6-3. Päätöserästä tuli lopulta melkoinen ilotulitus Jymyn vietyä sen lopulta 6-3. Jymyn komeaa kautta pelaava Eemil Äijälä ahnehti tänään tehot 2+4. Vieraille kokosi tutusti tšekkikaksikko Simon Stransky ja Matej Penicka 2+1 mieheen, mutta joukkueen historiaan jäi etenkin 18-vuotiaan Olli Salmisen ensimmäinen liigamaali.

Arkistokuva: Ari Arola