SSRA kävi ryöstöretkellä Lappeenrannassa

Naisten puolivälieriin saatiin heti ensimmäisellä kierroksella yllätyksen makua, kun runkosarjassa kuudenneksi sijoittunut SSRA kaatoi nelonen SaiPan sen kotikaukalossa 5-2.

Maaleja nähtiin Lappeenrannassa vasta toisessa erässä. Hanna Niemelä jatkoi Annique Meyerin syötöistä oululaiset kahden maalin johtoon, ja Jonna-Liina Variksen kaukolaukaus SaiPan pallonmenetyksen jälkeen kasvatti eron jo kolmeen. Sanni Uimarihuhta iski kolmannessa erässä tilanteeksi jo 4-0 SSRA:lle, mutta Moona Poskiparta avasi myös kotijoukkueen maalitilin kellon käytyä vain viisi sekuntia edellisestä. Kuusi minuuttia ennen täyttä aikaa Miisa Turunen pyöräytti maalin kulmalta SaiPalle toisen maalin, mutta siihen kiri kuivui, ja viimeisellä minuutilla Katja Nättilä nosti loppunumerot tyhjiin.

Lauantain toisessa puolivälieräavauksessa otti ensimmäisen kiinnityksensä FBC Loisto, joka kaatoi PSS:n 4-2. Noora Isomäen avauserän johtomaali sai jatkoa toisen lopulla, kun Milla Granlund ja Tuulia Lahti laukoivat eron jo kolmeen. Emma Parta nostatti vieraita vielä pelille päätöserän ylivoimakavennuksellaan, mutta Emma Vähäkankaan 4–1-osuma oli porvoolaisille jo liikaa.

Sunnuntaina ovat vuorossa TPS:n ja SB-Pron ensimmäinen kohtaaminen sekä muiden kolmen puolivälieräparin toiset ottelut.

Kuva: Ari Arola