Uutiset

Videotutkintapyyntö ei johtanut rangaistuksiin

Pääsarjojen kurinpitodelegaatio ei määrännyt Classicin Eetu Sikkiselle rangaistuksia tilanteesta, josta otteluvalvoja oli tehnyt videotutkintapyynnön F-liigan ottelusta Classic–SPV 9.3.2024.

Kurinpitodelegaatio tiivistää päätöksen perustelut näin:

Tilanne tapahtuu keskialueella. Classicin pelaaja syöttää pallon Classicin hyökkäysalueelta takaisin omaan puolustukseen. SPV:n Hakanen juoksee katse pallossa ja syöttösuunnan mukaisesti kohti Classicin pelaajaa, jolle pallo pelataan. Classicin Sikkinen juoksee kohti Hakasta, kääntää hetki ennen kontaktia kylkensä kohti Hakasta ja tönäisee Hakasen kentän pintaan. Hakanen ei havaitse tilanteeseen tulevaa Sikkistä. Ottelussa tilanteesta tuomitaan 2+2 minuutin rangaistus.

Kurinpitodelegaatio toteaa, että Sikkinen estää tilanteessa pallotonta pelaajaa. Hänellä on esteetön näkyvyys Hakaseen ja hän ottaa tähän kontaktin, jolla hän pysäyttää Hakasen liikkeen. Kurinpitodelegaatio katsoo, että kontakti osuu Hakasta olkapään/hartian seudulle.

Kurinpitodelegaatio toteaa, että Sikkisen olisi pitänyt tilanteessa huomioida paremmin kanssapelaajan turvallisuus. Kontakti on pelitilanteeseen nähden tarpeettoman voimakas. Kurinpitodelegaatio pohjaa osaltaan päätöksensä voimassa oleviin fyysisen pelin linjauksiin pääsarjoissa ja eritoten materiaalin (https://salibandy.fi/uploads/2023/10/3aed6fa2-paa-sarjat_kooste_fyysinen-peli_linjaukset_kausi-23-24.pdf) tapaukseen numero 7.

Kurinpitodelegaatio katsoo, että vaikka Sikkinen pelaa tilanteessa moitittavasti, ei hän kuitenkaan syyllisty tilanteessa sellaiseen pääsarjamääräysten 53 §:n kohdassa 3 määriteltyyn vaaralliseen tai väkivaltaiseen pelaamiseen, josta tulisi määrätä lisärangaistus.

Kurinpitodelegaatio ei määrää Sikkiselle tilanteesta lisärangaistusta.

F-liigan kurinpitopäätöksiin

Katso video tilanteesta: