FBC Loisto ensimmäisenä välieriin, Classic ja SSRA voiton päässä

FBC Loisto varmisti ensimmäisenä joukkueena paikkansa F-liigan naisten välierissä. kun sen kolmas voitto PSS:stä irtosi kotikaukalossa maalein 4-3. Päivän muissa pareissa Classic ja SSRA siirtyivät sarjoissaan 2–1-johtoon, kun Classic löi kotonaan EräViikingit 11-2 ja SSRA vieraissa SaiPan 3-1.

Milla Granlund ja Eeva-Maria Heininen laukoivat Loistolle avauserässä kahden maalin johdon, mutta sitten osuttiin vuorotahtiin, kun PSS rutisti kolme kertaa kotijoukkueen kahden maalin etumatkan yhteen. Päätöserän ainoaksi ja PSS:n kauden viimeiseksi maaliksi jäi Laura Mannisen 4–3-kavennus, kun Loisto ja sen parhaana palkittu maalivahti Maria Viitala kestivät porvoolaisten loppuhetkien hurjan rynnistyksen. Paikka neljän joukossa on FBC Loiston historian ensimmäinen.

Helsingissä kompastunut Classic ei tänään jättänyt epäselvyyttä paremmuudesta, vaikka Nea Nupponen illan avausmaalin EräViikingeille tekikin. Jo avauserässä Suvi Hämäläinen ja Natalia Pitkäkangas nostivat runkosarjan voittajan edelle, ja toisessa Classic repi lukemiksi jo tavoittamattomat 6-1. ”Familyn” hahmo tänään oli kolme maalia tehnyt ja yhden syöttänyt Suvi Hämäläinen. Kahdesti osui Sofia Lappalainen.

Lappeenrannassa nähtiin loppuun asti tarkka ja tasainen ottelu, joka 506-päisen kotiyleisön pettymykseksi tuotti sarjan kolmannen vierasvoiton. Aino Partinen nosti avauserässä SaiPan johtoon onnekkaasti maalille pomppineesta pallosta. Toisen erän lopulla Annique Meyer sijoitti oululaiset vastaiskusta tasoihin, ja ratkaisut nähtiin pelin toiseksi viimeisellä minuutilla. Sektoriin tilaa saanut Salla Suomela kiskaisi SSRA:n johtoon Liinu Koiviston päädystä pudottamasta pallosta, ja heti perään meni SaiPan yritys ilman maalivahtia pahasti vihkoon. Pallonmenetys saman tien omalla alueella avasi Linda Holpaiselle ilmaisen paikan nostaa niitin tyhjiin.

Torstaina hakee TPS kotonaan jo kolmatta voittoaan SB-Prosta.

Kuva: Ainesmedia