Uutiset

SB-Pron Lenka Novotnalle yhden ottelun pelikielto

Pääsarjojen kurinpitodelegaatio on määrännyt SB-Pron Lenka Novotnalle yhden ottelun pelikiellon vaarallisesta jalkakontaktista vastustajaan F-liigan puolivälieräottelussa SB-Pro–TPS 12.3.

Tilanne tapahtuu SB-Pron puolustusalueella laidan läheisyydessä. Pallo pelataan TPS:n puolustuksesta Kuosmaselle vauhtiin. Kuosmanen pääsee palloon ja pyrkii ilman haltuunottoa syöttämään pallon eteenpäin maalin edessä olevalle joukkuekaverilleen. Novotna reagoi Kuosmaselle syötettävään palloon ja lähtee oman puolustusalueen keskustasta Kuosmasta vastaan juosten useamman metrin matkan. Novotna tulee tilanteeseen myöhässä ja kamppaa Kuosmasen. Tilanteesta tuomitaan ottelussa pelirangaistus.

Kurinpitodelegaatio toteaa, että Novotna kamppaa Kuosmasen tilanteessa vaarallisella tavalla. Novotna tulee tilanteeseen myöhässä ja polvi edellä vieden jalan Kuosmasen juoksulinjalle, jolloin Kuosmanen kaatuu juoksuvauhdista. Novotnan reisi osuu Kuosmasta polven seudulle, joka tekee kampista myös osumakohdan osalta vaarallisen.

Kurinpitodelegaatio katsoo, että kyseinen kontakti olisi ollut vältettävissä. Novotnalla on esteetön näkyvyys Kuosmaseen. Kuosmanen ei myöskään tee tilanteessa mitään yllättävää, vaan yrittää jatkaa juoksuaan laitaa pitkin ylöspäin.

Kurinpitodelegaatio toteaa, että Novotnan olisi pitänyt tilanteessa paremmin huomioida kanssapelaajan turvallisuus. Kurinpitodelegaatio katsoo, että Novotna syyllistyy tilanteessa sellaiseen pääsarjamääräysten 53 §:n kohdassa 3 määriteltyyn vaaralliseen pelaamiseen, josta on mahdollista määrätä lisärangaistus.

Kurinpitodelegaatio määrää Novotnalle tilanteesta yhden ottelun pelikiellon.

F-liigan kurinpitopäätöksiin

Katso video tilanteesta: