TPS hoiti oman osuutensa – molemmat turkulaiset pelaavat välierissä

F-liigan naisten välierissä pelaavat molemmat turkulaisjoukkueet, kun myös hallitseva mestari TPS hoiti oman osansa voitoin 3-0 kaatamalla tänään kotonaan SB-Pron maalein 3-2,

Kahdessa edellisessä ottelussa yhteensä vain yhden maalin tehnyt SB-Pro sai tänään unelma-alun, kun TPS sössi pallon oman maalinsa edessä sille ja Laura Hietamäki nosti vieraat johtoon jo yhdeksän sekunnin pelin jälkeen. Prolla oli paikkoja kasvattaakin etumatkaansa, mutta sen hukattua tilaisuutensa onnistui toisen erän puolivälissä kahdesti peräkkäin TPS. Cira Virta yllätti maalivahti Milla Jaatisen keskiviivalta lähteneellä matalalla pallolla, ja Noora Rantasen laukaus laidasta kääntyi verkkoon puolustajan kautta. Lisämurhetta nurmijärveläisille toi vielä Veronika Kopeckan loukkaantuminen toisen erän lopulla: Jalka petti alta, ja tshekkivahvistus jouduttiin kantamaan kaukalosta polvi paketoituna. Päätösjakson puolivälissä lipsahti pallo SB-Prolta oman maalin edessä Laura Rantaselle, joka sai kiertää maalivahdin ja nostaa tilanteeksi jo 3-1, mutta Pro kavensi vielä veteraani Elina Kujalan matalalla jatkolaukauksella etukulmaan.

Lauantaina ovat vuorossa neljännet puolivälierät EräViikingit–Classic ja SSRA–SaiPa, joissa välieräpaikat ovat katkolla Classicille ja SSRA:lle.

Kuva: Anssi Koskinen