Uutiset

Kooveen videotutkintapyyntö ei johtanut rangaistuksiin

Pääsarjojen kurinpitodelegaatio ei määrännyt EräViikinkien Simon Stranskylle rangaistusta F-liigakarsinnan ottelun EräViikingit–Koovee tilanteesta, josta Koovee oli tehnyt videotutkintapyynnön.

Kurinpitodelegaatio tiivistää päätöksen perustelut näin:

Tilanne tapahtuu Kooveen maalialueella, jossa EräViikinkien Stransky törmää Kooveen maalivahti Sarokseen pelattuaan irtopalloa ensin korkealla mailalla. Erotuomarit tuomitsevat Stranskyn korkeasta mailasta vapaalyönnin Kooveelle.

Pääsarjoissa on voimassa maalivahtiin kohdistuvista kontakteista annetut linjaukset. Linjausten esimerkkitapauksista soveltuu käsillä olevaan tapaukseen lähinnä video 1. Kurinpitodelegaatio katsoo, että käsillä oleva tapaus eroaa edellä mainitusta esimerkkitapauksesta usealla tavalla. Käsillä olevassa tapauksessa maalivahti liikkuu etuviistoon kohti palloa, ja vaikka maalivahdin liike ei sinänsä ole ennalta-arvaamatonta, Stranskyn fokus on samalla maalin edessä ilmassa olevassa irtopallossa, jolloin hänen on vaikeampi havainnoida maalivahdin liikettä. Stransky ei juokse tilanteessa suoraan päin maalivahtia, vaan lähtee aluksi kohti maalivahdin alueen nurkassa olevaa tyhjää tilaa, johon maalivahti liikkuu. Stransky pyrkii lisäksi välttämään kontaktin Sarokseen, mutta ei vauhdistaan ja Kooveen pelaajan lähestymisestä johtuen pysty sitä estämään.

Kurinpitodelegaatio katsoo lisäksi, että vaikka Stranskyn kontakti on kova ja osuu maalivahtia päähän, se ei ole kovuudeltaan ja vaarallisuudeltaan yhtä vakava kuin esimerkkitapauksessa.

Kurinpitodelegaatio katsoo, että Stransky tulee tilanteeseen liian kovalla vauhdilla ja omalla toiminnallaan aiheuttaa maalivahtiin törmäämisen siten, että maalivahdin turvallisuus vaarantuu. Kurinpitodelegaatio katsoo kuitenkin, että ottaen huomioon edellä mainitut lieventävät seikat Stransky ei ole käyttäytynyt pääsarjojen sarjamääräysten 53 §:n 3 kohdassa tarkoitetulla tavalla vaarallisesti tai väkivaltaisesti, että hänelle
pitäisi määrätä 54 §:ssä määrätty rangaistus.

Kurinpitodelegaatio ei määrää tilanteesta rangaistusta.

F-liigan kurinpitopäätöksiin

Katso video tilanteesta: