Vasta jatkoaika ja rangaistuslaukaukset ratkaisivat – Classic ja SSRA jatkavat välieriin

Classic ja SSRA etenivät välieriin voitoin 3-1 mutta liki tiukimmalla mahdollisella tavalla, kun Classic löi EräViikingit vieraissa jatkoajalla 3-2 ja SSRA kotonaan SaiPan rangaistuslaukauskisassa 5-4. Välieräparit ovat näin Classic–SSRA ja Turun derby TPS–FBC Loisto.

Helsingissä kävi selkä seinää vasten pelannut EräViikingit johdossa ensimmäisessä erässä Elisa Vilhusen ja kolmannessa Nea Nupposen maaleilla, mutta ensin Meri Jokinen ja viisi minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua ylivoimalla Natalia Pitkäkangas toivat runkosarjan voittajan tasoihin. Jatkoaikaa ehdittiin pelata runsaat viisi minuuttia ennen kuin konkari Kristiina Kauppila katkaisi kotijoukkueen syötön alaspäin, karkasi yksin läpi ja vei harhautuksensa loppuun saakka ratkoen välieräpaikan Classicille.

Oulussa kävi puolestaan SSRA kolmesti johdossa, mutta kolmesta ylivoimasta kolme maalia iskenyt SaiPa tuli joka kerta tasoihin ja vielä Elsa Holopaisen laukauksella ensi kertaa johtoon. Linda Holpaisen tasoitus neljä minuuttia ennen loppua venytti pelin jatkoajalle, jossa kumpikin joukkue kesti vastustajan yhden ylivoiman, ja lopulta vielä rangaistuslaukauksille. Niissä Katja Nättilän ja Liinu Koiviston onnistumiset toivat voiton, kun SaiPan neljästä yrittäjästä kukaan ei onnistunut ohittamaan Flavia Niemelää.

Liigakarsinnoissa nousi Welhojen sankariksi 2–1-voitossa HaHesta Ella Streng, joka laukoi avauserässä kauden avausmaalinsa ja lopuksi vielä jatkoajalla kakkospallosta ratkaisuosuman ajassa 77.08. Welhoille merkittiin ottelussa 73 laukausta, mutta HaHen peittopeli ja haukiputaalaisten maalivahti Viola Marttila venyttivät ratkaisua.

Tiukoilla oli myös toinen tämän kauden liigajoukkue O2-Jyväskylä, joka löi Helsinki Unitedin vasta viimeisen minuutin maalilla. Vieraat nousivat toisen erän 5–1-tilanteesta tasoihin, mutta ajassa 59.15 Janella Järvinen osui illan kolmantensa ja voittomaalin maalivahti Kerttu Aron syötöstä.

Illan muissa karsintaotteluissa lukemat olivat selvemmät, kun Jokerit löi vieraissa Nystarsin 10-1 Emmi Lindhin merkkautettua tehot 2+3 ja SBS Wirmo kaatoi vieraissa Pirkat 6-2.

Kuva: Ari Arola