O2-Jyväskylä, Welhot ja Jokerit jo toisiin karsintavoittoihin

F-liigan naisten karsinnoissa O2-Jyväskylä, Welhot ja Jokerit siirtyivät sarjoissaan 2–0-johtoon, kun O2-Jyväskylä kaatoi vieraissa Helsinki Unitedin 5-2, Welhot vieraissa HaHen 5-1 ja Jokerit kotonaan Nystarsin 9-3.

Helsingissä nähtiin maaleja vasta toisessa erässä, jossa O2-Jyväskylä karkasi kolmen maalin johtoon. Kolmannessa kiskaisi Janella Järvinen tilanteeksi jo 0-4, mutta United tuli vielä, kun ensin osui Emmi Satosuo laitanousun päätteeksi ja sitten vielä Jenni Morottajan laukaus ylivoimalla pomppi verkkoon asti. Puristus ilman maalivahtia tuotti kuitenkin vain Katriina Lounan niitin tyhjään verkkoon.

HaHe kykeni vastaamaan salamakuitilla vielä Welhojen toisen erän avausmaaliin, mutta ennen toista taukoa osui kuopiolaisille Silva Jääskeläinen, ja kolmannen alussa Kiia-Maria Kuru ja kakkospallosta Ella Streng siirsivät Welhot jo 4–1-johtoon. Loppunumerot vieritti tyhjiin Sini Paananen.

Avauskohtaamisen selvästi hävinnyt Nystars sinnitteli tänään kaksi erää kahden maalin erolla, mutta päätösjaksolla lukemat repesivät Nystarsin lahjoitettua Jokereille helpohkoja osumia jopa omalla ylivoimallaan. Emilia Kaartoaho merkkautti Jokereiden sarakkeeseen tehot 3+1, Eina Vanhanen 2+2 ja Taia Lehikoinen 1+2.

Pirkat puolestaan löi vieraissa SBS Wirmon 2-1 ja tasoitti otteluvoitoiksi 1-1. Pelin ensisekunneilla tappiolle jäänyt Pirkat rankaisi kotijoukkueen keskialueen pallonmenetyksistä: se tasoitti toisessa erässä, ja voittomaalin laukoi kolmannen alussa takakulmaan Jessika Lindroos.

Kuva: Esa Jokinen