Puolivälierissä maalin pelit – SPV ja TPS tasoittivat voitot

SPV ja TPS tasoittivat kotonaan puolivälierävoitoiksi 1-1, kun SPV löi Nokian KrP:n 6-5 ja TPS Westend Indiansin jatkoajalla 3-2.

Seinäjoella käänsi SPV alun tappioaseman 2–1-johtoasemaksi, jonka KrP kuittasi samoin kuin toisen erän 3–2-johtomaalin. Erän otoisella puolikkaalla laukoi Riku Hakanen Peliveljille 4-3, ja kolmannessa erässä tuli lisää. Nokian Nico Jonaeson kuittasi 2+2 minuutin rangaistuksen turhasta kostohuitaisusta mailalla, ja SPV kiitti Juuso Keskisen kahdella ylivoimamaalilla karaten jo 6–3-johtoon. KrP-kapteeni Joona Rantala nosti joukkueensa pelille kavennettuaan ensin rangaistuslaukauksesta ja kolme minuuttia ennen loppua vielä kuudella viittä vastaan, mutta loppuajan SPV kesti. Riku Hakasen illan tehot olivat 3+2 ja Juuso Keskisen 3+1.

TPS karkasi toisessa erässä Peteris Treksen maalinedusohjauksella ja Aatu Koiviston laukauksella kahden maalin johtoon, mutta kolmas erä oli vieraiden. Leevi Auranen kavensi lähivapaalyönnistä, ja kuusi minuuttia ennen täyttä aikaa Samuli Junnila jatkoi vastaiskun päätteeksi pelin tasoihin ja jatkoajalle. Se päättyi 14 minuutin kohdalla, kun TPS kapteeni Olli Laineen laukaus vasemmasta laidasta suhahti takayläkulmaan.

F-liigan karsinnoissa Tiikerit tasoitti hattutempun laukoneen Mattias Kokljuschkinin johdolla voitoiksi 1-1 kaatamalla kotonaan LNM:n 5-3.

EräViikingit, FBC Turku ja M-Team puolestaan siirtyivät sarjoissaan 2–0-johtoon, kun EräViikingit löi vieraissa Kooveen 6-3, runsaat kuusi minuuttia ennen loppua kaksi maalia tappiolla ollut FBC Turku vieraissa Kirkkonummi Rangersin 6-4 ja alussa kolmen maalin takamatkalla ollut M-Team vieraissa SalBan jälleen jatkoajalla, nyt 8-7. Ratkaisun iski ajassa 65.46 Joona Hokkanen.

EräViikinkien ottelukuviin

Maanantaina on vuorossa Oilersin ja LASBin kolmas puolivälieräkohtaaminen Espoossa. Oilers johtaa sarjaa 2-0.

Arkistokuva: Anssi Koskinen
Alakuva: EräViikingit