Uutiset

Videotutkintapyyntö ei johtanut lisärangaistuksiin

Pääsarjojen kurinpitodelegaatio ei määrännyt Classicin Eemeli Akolalle lisärangaistuksia 16.3. pelatun F-liigan puolivälieräottelun Happee–Classic tilanteesta, josta otteluvalvoja oli tehnyt videotutkintapyynnön.

Kurinpitodelegaatio tiivistää päätöksen perustelut seuraavasti:

Tilanteessa Happeen Hutzli työntää Classicin Akolan laitaa vasten siten, että Akola horjahtaa laidan päälle. Ollessaan kumarassa asennossa Akola vie vasemman kätensä Hutzlin jalkoväliin ja ottaa kiinni Hutzlin reidestä. Akola nostaa Hutzlia ylöspäin ja Hutzli kaatuu selälleen. Erotuomarit tuomitsevat tilanteesta videotarkastuksen jälkeen Hutzlille 2 minuutin rangaistuksen varomattomasta fyysisestä pelaamisesta ja Akolalle 2+10 minuutin rangaistuksen epäurheilijamaisesta rikkeestä.

Tapauksessa on selvää, että Akolan käsi käy tilanteessa Hutzlin genitaalialueen lähellä. Kurinpitodelegaatio katsoo, että Akola ei ainakaan tarkoituksellisesti näyttäisi lyövän Hutzlia genitaalialueelle. Kurinpitodelegaatio katsoo lisäksi, että käytettävissä olevan aineiston perusteella jää jossain määrin epäselväksi, osuuko Akolan käsi Hutzlin genitaalialueelle ennen kuin Akola ottaa puristusotteen. Käytettävissä olevan aineiston perusteella kurinpitodelegaatio pitää epätodennäköisenä, että Akolan puristusote kohdistuisi Hutzlin genitaalialueelle, sillä Akola näyttäisi ottavan kiinni vain Hutzlin yläreidestä.

Kurinpitodelegaatio katsoo, että Akola ei ole käyttäytynyt pääsarjojen sarjamääräysten 53 §:n 3 kohdassa tarkoitetulla tavalla epäurheilijamaisesti tai väkivaltaisesti siten, että hänelle tulisi määrätä 54 §:n mukainen rangaistus.

Kurinpitodelegaatio ei määrää Classicin Akolalle lisärangaistusta.

F-liigan kurinpitopäätöksiin

Katso video tilanteesta: