Uutiset

Rangersin Jonatan Junkkarille kahden ottelun pelikielto

Pääsarjojen kurinpitodelegaatio on määrännyt Kirkkonummi Rangersin Jonatan Junkkarille kahden ottelun pelikiellon mailaosumasta vastustajaan F-liigan karsinnan ottelussa Rangers–FBC Turku 17.3.2024.

Kurinpitodelegaatio tiivistää päätöksen perustelut seuraavasti:

Tilanne tapahtuu pelin ollessa keskeytettynä Rangersin pelaajan lauottua pallon laidan yli. FBC Turun Tuominen kävelee keskialueella ja Rangersin Junkkari juoksee omalle puolustusalueelleen. Junkkari tulee tilanteeseen monen metrin päästä ja hänellä on esteetön näkymä Tuomiseen. Tuominen kävelee hitaasti ennen kontaktia. Kurinpitodelegaatio katsoo, että Junkkari tahallisesti lyö mailansa lavalla Tuomista. Tuominen on kameraan nähden selin, mutta kurinpitodelegaatio katsoo, että videolta voi mailan asennosta päätellä, että se osuu Tuomista genitaalialueelle. Tilanteesta ei pelissä tuomita rangaistusta.

Kurinpitodelegaatio katsoo, että Junkkarin tekoa ankaroittavana seikkana on katsottava, että mailalla tehty lyönti kohdistuu genitaalialueelle ja se tapahtuu pelitilanteen ulkopuolella. Lieventävänä seikkana kurinpitodelegaatio pitää sitä, että lyönti ei ole kovin voimakas. Kurinpitodelegaatio kuitenkin huomauttaa, että genitaalialueelle osuessaan tällainen vähemmänkin kova isku voi olla kivulias ja vaarallinen.

Kurinpitodelegaatio toteaa, että teko on erittäin epäurheilijamainen ja lajiin kuulumaton teko. Kurinpitodelegaatio katsoo, että Junkkari on käyttäytynyt pääsarjojen sarjamääräysten 53 §:n 3 kohdassa tarkoitetulla tavalla väkivaltaisesti ja epäurheilijamaisesti siten, että hänelle on määrättävä 54 §:n mukainen rangaistus.

Kurinpitodelegaatio määrää Rangersin Junkkarille kahden ottelun pelikiellon.

F-liigan kurinpitopäätöksiin

Katso video tilanteesta: