Turun välieräderbyssä heti jatkoaikatrilleri

TPS ja FBC Loisto tarjoilivat historiallisessa välieräderbyssään yleisölle heti avauksessa koko rahan edestä, kun TPS voitti vasta jatkoajalla 7-6. Toisessa parissa otti ensimmäisen kiinnityksen finaalipaikkaan Classic kaatamalla kotonaan SSRA:n 5-2.

Kupittaalla lähdettiin tasalukemista 4-4 päätöserään, jossa Laura Rantanen ja Veera Kuosmanen laukoivat ensin TPS:n 6–4-johtoon. Haastaja ei kuitenkaan antautunut, vaan ensin osui ylivoimalla Laura Pakarinen, ja viimeisen minuutin alussa sama pelaaja nosti tasoituksen ja pelin jatkoajalle. Sitä ehdittiin pelata melkein 12 minuuttia ennen kuin Veera Kuosmanen löysi keskeltä sektoria Eerika Kosken ja tämä siirsi ratkaisupallon ohi Maria Viitalan.

Lempäälässä osui Suvi Hämäläinen Classicille jo ottelun kolmannella minuutilla, mutta lisää maaleja nähtiin vasta kolmannessa erässä, kun ensin Hämäläinen ja sitten Natalia Pitkäkangas kasvattivat eroa. Katja Nättilän kavennus ei pelin suuntaa kääntänyt, kun Natalia Pitkäkangas osui Classicille jo minuuttia myöhemmin. Oululaisten yritys ilman maalivahtia tuotti Suvi Hämäläiselle tyhjiin illan kolmannen maalin ja viimeisellä sekunnilla Hanna Niemelän kavennuksen.

SSRA ja Classic kohtaavat toisen kerran heti sunnuntaina.

F-liigakarsinnassa SBS Wirmo löi kotonaan Pirkat 3-2, vei ottelusarjan 3-1 ja jatkaa karsinnan toiselle kierrokselle O2-Jyväskylää vastaan. Tänään nähtiin maaleja vasta toisessa erässä, jossa ensin kotijoukkue kuittasi vieraiden avausmaalin ja nousi Jenna Kurpan ylivoimaosumalla johtoon. Kolmannessa erässä Kalpana Tarvainen vielä laukoi Pirkat tasoihin, mutta jo ennen erän puoliväliä Petra Juusela iski voittomaaliksi jääneen 3–2-osuman.

Toisen kierroksen otteluparit ovat O2-Jyväskylä–SBS Wirmo ja Jokerit SB–Welhot.

Arkistokuva: Janne Hirvensalo