Westend Indians lähetti mestarit kesälomalle – molemmat espoolaisjoukkueet pelaavat välierissä

Westend Indians varmisti toisena joukkueena ja toisena espoolaisena paikan F-liigan välierissä, kun se löi kotonaan TPS:n 5-4 ja vei ottelusarjan 4-1. Illan toisessa parissa SPV kukisti vieraissa Nokian KrP:n jatkoajalla 5-4 ja kavensi sarjan tilanteeksi 2-3.

Otahallin ensimmäisen maalin osui selkä seinää vasten pelannut TPS, mutta jo avauserässä Samuli Junnila ja Valtteri Kainulainen nostivat Indiansin edelle. Toisessa erässä kotijoukkue johti jo 3-1 ja erän puolivälissä 4-2, mutta Waltteri Vesterinen korkean pompun kautta ja ja Jere Niemelä suorasta hyökkäyksestä laukoivat TPS:n vielä kerran tasoihin tietämättä vielä maalien jäävän Palloseuran kauden viimeisiksi. Päätösjakson ainoa osuma ja katkopelin voittomaali nähtiin erän puolivälissä: Komealla kiepsahduksella vapautunut Leevi Auranen syötti Valtteri Kainulaiselle, ja Heimo-kapteeni kruunasi nousunsa vasenta laitaa sijoituksella takatolpan viereen.

Nokian KrP kävi kolme kertaa yhden maalin johdossa, mutta SPV kuittasi joka kerta, ja seitsemän minuuttia ennen ottelun loppua Jeri Heikkilä laukoi Peliveljet ensi kertaa johtoon. KrP:n paine ilman maalivahtia toi kuitenkin kuvion alimmalle miehelle Joona Rantalalle tilaa, ja tuttu tarkka kaukolaukaus viuhui tolpan juureen. Jatkoaika ehti vanheta kaksitoista ja puoli minuuttia ennen kuin Riku Hakanen nousi vasemmalta KrP-puolustuksen pimeälle puolelle ja tälläsi rystyltä Juuso Keskisen syötön ohi maalivahti Roni Tuonosen.

SPV:n ja Nokian KrP:n kuudes kohtaaminen nähdään Seinäjoella tiistaina. Maanantaina on vuorossa ottelu Happee–Classic Jyväskylässä

Arkistokuva: Juhani Järvenpää