Uutiset

Ottelun EräViikingit–Tiikerit videotutkintapyyntö ei tuonut rangaistuksia

Pääsarjojen kurinpitodelegaatio ei määrännyt Tiikereiden Oskar Grönmanille rangaistusta F-liigakarsinnan ottelun EräViikingit–Tiikerit tilanteesta, josta otteluvalvoja oli tehnyt videotutkintapyynnön.

Kurinpitodelegaatio perustelee päätöstä seuraavasti:

Tilanteessa ensimmäisen erän päätyttyä Tiikereiden Grönman nostaa palloa mailallaan ja kävelee kohti vaihtoaitiota EräViikinkien Wianderin ohi. Wiander pysähtyy päästääkseen Grönmanin ohitseen ja koskee kädellään Grönmanin käsivarteen ohjatakseen Grönmanin ohitseen. Samalla Grönman tekee Wianderin puoleisella kädellään liikkeen, jonka jälkeen Wiander kaatuu maahan vatsaansa pidellen. Tilanteesta ei tuomita rangaistusta pelissä.

Kurinpitodelegaatio katsoo, että Grönman tekee kädellään tilanteessa pienen liikkeen kohti Wianderia. Videolta ei käy selvästi ilmi, osuuko Grönman tilanteessa Wianderia. Kurinpitodelegaatio pitää kuitenkin todennäköisenä, että Grönmanin kyynärpää osuu tilanteessa Wianderia vatsaan.

Kurinpitodelegaatio katsoo, että Grönmanin käden liike on tilanteessa tarpeeton ja epäurheilijamainen teko. Kurinpitodelegaatio katsoo kuitenkin, että käden liike ei ole voimakas eikä vaarallinen.

Kurinpitodelegaatio katsoo siten, että Grönmanin käyttäytyminen ei ole pääsarjojen sarjamääräysten 53 §:n 3 kohdassa tarkoitetulla tavalla siten epäurheilijamaista tai väkivaltaista, että siitä pitäisi antaa 54 §:n mukainen rangaistus.

Kurinpitodelegaatio ei määrää tilanteesta rangaistusta Tiikereiden Grönmanille.

F-liigan kurinpitopäätöksiin

Katso video tilanteesta: