FBC Loistolle historiallinen pronssi – Laura Pakarinen sivusi pudotuspelien ennätystä

FBC Loisto päätti kautensa historialliseen ensimmäiseen mitaliin F-liigan naisten sarjassa, kun se kaatoi iltapäivän pronssiottelussa kotonaan SSRA:n 11-2. Laura Pakarinen latoi ottelussa tehot 4+4, mikä sivuaa pudotuspelien yhden ottelun syöttöennätystä.

Vielä avauserässä Sanni Uimarihuhta kavensi tilanteeksi 2-1, mutta jo ennen ensimmäistä taukoa Loisto oli karannut lukemiin 4-1. Toisessa erässä putosi Oulussa aamuyöllä bussiin noussut vierasjoukkue kyydistä, ja sen päätteeksi oltiin lukemissa 7-2. Ottelun viimeisellä kympillä mätti kotijoukkue vielä neljä maalia, joista kolme laukoi Laura Pakarinen. Tuulia Lahden päivän saalis oli kaksi maalia ja kolme syöttöpistettä.

Anssi Koskisen ottelukuviin

F-liigan naisten karsinnoissa Welhot tasoitti kotonaan ottelusarjan tilanteeseen 2-2 kaatamalla kotonaan Jokerit 6-5. Vierasjoukkue oli saapunut Kuopioon vain yhden maalivahdin ja yhdeksän kenttäpelaajan vahvuudella, ja Welhot pommitti avauserän loppuun kolmessa minuutissa neljä maalia karaten 4–1-johtoon. Päätöserän alussa Petra Aallonen teki kotijohdoksi 6-2, mutta Emilia Kaartoahon kolme perättäistä osumaa nostivat Jokerit vielä maalin päähän.

Toisessa parissa tasoitti ensimmäiset kaksi kohtaamista O2-Jyväskylää vastaan hävinnyt SBS Wirmo sekin tilanteeksi 2-2 voittamalla tänään kotonaan 3-2. Toisessa erässä vieraiden Iina Latvala kuittasi Wirmo avausmaalin, mutta Petra Juusela toisessa ja Sara Laaksonen kolmannessa erässä laukoivat Wirmon saavuttamattomaksi osoittautuvaan 3–1-johtoon. Milja Tuomisalo kavensi seitsemän minuuttia ennen loppua, mutta tasoitukseen ei O2-Jyväskylä venynyt edes ilman maalivahtia yrittäen.

Viidennet kohtaamiset jännitetään Jyväskylässä ja Helsingissä sunnuntaina.

Kuvat: Anssi Koskinen