Westend Indians venytti välieräsarjaa 1842 katsojan edessä, Classic voiton päässä finaaleista

Westend Indians venytti huikean lopun jälkeen välieräsarjaa kaadettuaan Espoon Metro Areenan 1842 katsojan edessä Oilersin maalein 5-4. Oilers johtaa sarjaa nyt 3-1. Toisessa parissa Classic nousi 3–2-johtoon ja voiton päähän finaaleista kaatamalla Nokian KrP:n kotonaan 7-4.

Westend Indians oli tänäänkin sitkeä paikallisvastustaja, ja toisessa erässä se nousi maalin tappioasemasta Samuli Junnilan, Juuso Kekin ja Leevi Aurasen osumilla 3–1-johtoon. Kolmannessa erässä Oilers kuitenkin näytti, miksi se on jyrännyt voittoputkessa läpi pudotuspelikevään. Santeri Lindfors kavensi jo minuutin jälkeen, Rasmus Kainulainen tasoitti Aaro Astalan saatua pallon lahjaksi Indians-puolustajalta, ja kotijoukkueen pallonmenetys edelsi myös Justus Kainulaisen Oilersille viisi minuuttia ennen loppua taituroimaa 4–3-johtomaalia. Ottelun loppu oli kuitenkin tällä kertaa haastajan. Samuli Huppunen kaarsi laidasta kiskaisemaan maalivahti Markus Laakson torjunnan kautta pelin tasoihin, ja minuutti ennen summeria Joonatan Lindholm päätti vastaiskun takatolppaa nuolaisseeseen tarkkaan sijoitukseen.

Lempäälässä tarjosi eilen hävinnyt Classic heti alkuun shokkihoitoa, kun Eemeli Akola, Ville Lastikka ja Aaro Helin iskivät 11 minuutissa lukemiksi 3-0. Päätöserän aluksi laukoi Oskari Heikkilä Classicin jo 5–1-johtoon, mutta sitten oli KrP:n shokkijakson vuoro. Juuso Ahola kavensi erän puolivälin alla ylivoimalla, ja kaksi minuuttia myöhemmin oli tilanne yhtäkkiä 5-4 Mikko Laakson rankaistua Classicin sekavasta vaiheesta kahdesti. Kotijoukkue sai rivinsä järjestykseen Mikko Laakson jäähyn myötä, ja Aaro Helin päätti ylivoimapelin 6–4-maaliin keskeltä sektoria. Kaksi minuuttia ennen loppua puski vielä Oskari Heikkilä pallon väkisin vieraiden tyhjään verkkoon ja taululle loppunumerot.

Arkistokuva: Juhani Järvenpää